Byl odsouzen muslimský policista, který pomohl teroristům zabít 41 lidí v moskevském metru
RSS

Byl odsouzen muslimský policista, který pomohl teroristům zabít 41 lidí v moskevském metru

Rusko údajně uvažuje o návratu k trestu smrti. Zřejmě právě v případech jako je tento by se uplatnil…
Vojenský soud v Moskvě odsoudil vysoce postaveného policejního úředníka z Dagestánu k doživotnímu vězení.
Plukovník Gazi Isajev, bývalý šéf okresního policejního oddělení Kizljar („ROVD“), byl souzen v souvislosti s teroristickými činy spáchanými sebevražednými atentátníky v moskevském metru v roce 2010. Soud zbavil Isajeva jeho hodnosti.
Podle obžaloby byl bývalý úředník členem Kavkazského islámského emirátu, džihádistické organizace, která také působí v některých částech Sýrie. Isajev údajně převezl jednu ze sebevražedných atentátnic na autobusové nádraží Kizljar, než odtamtud odcestoval do Moskvy.
Isajevova obhajoba popřela jeho vinu a předložila soudu místopřísežné prohlášení, že Isajev byl v nemocnici ve stejný den, kdy měl převážet potenciální teroristku, a nemohl ji odvézt ve svém autě.
Média  poukázala  na to, že případ proti Isajevovi se opírá o výpovědi z doslechu – tedy na svědectví již odsouzených teroristických bojovníků, kteří ani netvrdili, že obžalovaného osobně znají, a řekli, že o jeho trestné činnosti slyšeli od jiných.
29. března 2010 bylo 41 lidí zabito a 88 zraněno výbuchy ve dvou stanicích moskevského metra – Lubjanka a Park Kultury. Později se k útoku přihlásil vůdce Kavkazského islámského emirátu Doku Umarov.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Byl odsouzen muslimský policista, který pomohl teroristům zabít 41 lidí v moskevském metru se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden