Fauci reaguje na zprávu, že „podnítil“ únik dokumentů proti laboratoři
RSS

Fauci reaguje na zprávu, že „podnítil“ únik dokumentů proti laboratoři

Dr. Anthony Fauci reagoval 15. března na nově zveřejněný e-mail, v němž se uvádí, že byl jedním z těch, kteří „podnítili“ práci na analýze toho, jak COVID-19 vznikl, což vyústilo v práci, která tvrdí, že teorie laboratorního původu není věrohodná. (Foto: Flickr)







Zvláštní panel Sněmovny reprezentantů USA 5. března zveřejnil e-mail, který v únoru 2020 zaslal vědec Kristian Andersen časopisu Nature.



„V tomto prostoru se objevilo mnoho spekulací, šíření strachu a konspirací a my jsme si mysleli, že vnést do této diskuse trochu jasno by mohlo být pro Nature zajímavé,“ napsal tehdy Andersen. „Na popud Jeremyho Farra[r], Tonyho Fauciho a Francise Collinse jsme Eddie Holmes, Andrew Rambaut, Bob Garry, Ian Lipkin a já zpracovali velkou část (především) genetických dat, abychom poskytli agnostické a vědecky podložené hypotézy o původu viru,“ dodal Andersen.




Fauci „přiměl“ vědce, aby „vytvořili dokument“, který vylučuje únik z laboratoře
V další zprávě, která byla již dříve zveřejněna, Andersen uvedl, že práce je „zaměřena na snahu vyvrátit jakýkoli typ laboratorní teorie“.



Anderson byl jedním ze spoluautorů práce publikované bez recenzního řízení v únoru 2020. Jak v této verzi, tak v té, kterou později zveřejnil časopis Nature Medicine, se uvádělo, že analýza ukazuje, že „SARS-CoV-2 není laboratorní konstrukt ani cíleně manipulovaný virus“ . SARS-CoV-2 způsobuje COVID-19.



Fauci byl na tyto e-maily dotázán ve středu během vystoupení v pořadu NewsNation.




Nejdůležitější věc před dovolenou je dát se očkovat covid-19 vakcínou, řekla Bidenová
„Rozhodně ne,“ odpověděl, když se ho moderátor Chris Cuomo zeptal, zda byl dokument vypracován s cílem vyvrátit teorii o laboratorním původu.



Fauci odkázal na tajný telefonát, kterého se zúčastnil on, Andersen a další osoby a který se uskutečnil 1. února 2020 a v němž několik odborníků – včetně Andersena – uvedlo, že vlastnosti COVID-19 ukazují na to, že byl vytvořen inženýrsky.



„ Během telefonátu 1. února, kdy se velmi kompetentní evoluční biologové dohadovali tam a zpět a během telefonátu se rozhodli, poslouchejte, uděláme si trochu času, vrátíme se a opravdu pečlivě prozkoumáme ty sekvence a zjistíme, jestli na tom skutečně něco není,“ řekl Fauci.




Rand Paul po vítězství vzkazuje Faucimu: Utajování ohledně covid-19 končí
„Udělali to a došli k závěru, že ve skutečnosti je pravděpodobnější, že nešlo o něco, co bylo vytvořeno inženýrsky, ale o něco, co skutečně uniklo z mokrého trhu [v čínském Wuhanu]. A aby to mohli nechat posoudit odborníky, napsali článek, aby systém odborného posuzování zhodnotil, zda je platný, což se stalo, a tak vznikl tento článek,“ dodal Fauci. „Takže tato myšlenka, která říká, napište článek, abyste něco definitivně vyvrátili, je konspirace na svém vrcholu. Je to opravdu směšné.“



Podle dalších e-mailů, které byly zveřejněny poté, co byly získány prostřednictvím zákona o svobodném přístupu k informacím, se Fauci podílel na kontrole návrhů článku před jeho zveřejněním. V jednom e-mailu Andersen děkoval Faucimu a několika dalším osobám „za rady a vedení při práci na dokumentu o ‚původu‘ SARS-CoV-2“.



„ Děkuji za vaši poznámku. Dobrá práce na článku,“ odpověděl Fauci.




Skutečný Anthony Fauci: Všichni si zaslouží znát pravdu (1. část)
Poděkování se dostalo i Fauciho šéfovi, doktoru Francisi Collinsovi. V pozdějším e-mailu Faucimu sdělil, že teorie o laboratorním původu je „velmi destruktivní“ a že doufal, že článek „to vyřeší“, ale že se „pravděpodobně nedostal příliš na odiv“.



„Teď bych s tím nic nedělal. Je to lesklý předmět, který časem zmizí,“ napsal Fauci. V dubnu 2020 Fauci citoval článek během oficiální tiskové konference v Bílém domě, aniž by se zmínil o své účasti, a novinářům řekl, že „skupina vysoce kvalifikovaných evolučních virologů se podívala na tamní sekvence a na sekvence u netopýrů, jak se vyvíjejí, a mutace, které bylo třeba provést, aby se dostali do bodu, kde jsou nyní, jsou zcela v souladu se skokem druhu ze zvířete na člověka“.



Aby byla teorie přirozeného původu pravdivá, muselo virus na člověka přenést hostitelské zvíře. Žádné takové zvíře nebylo identifikováno.




Skutečný Anthony Fauci: Všichni si zaslouží znát pravdu (2. část)
Fauci během nedávných rozhovorů tvrdil, že si ponechává otevřenou mysl, pokud jde o původ viru COVID-19.



„Pokud je to pravda, proč Dr. Fauci na brífinku v Bílém domě přenášeném televizí 17. dubna 2020 řekl Američanům, že COVID-19 ‚zcela odpovídá‘ přirozenému původu, a nikdy se nezmínil o tom, že polovina vědců na konferenčním hovoru 1. února 2020 si myslela, že jde o únik z laboratoře,“ uvedla pro The Epoch Times e-mailem poslankyně Debbie Lesko (R-Ariz.), členka zvláštního panelu Sněmovny reprezentantů USA, vybraného podvýboru pro koronavirovou pandemii.



„To nezní jako někdo s otevřenou myslí. To zní jako někdo, kdo klame americkou veřejnost,“ dodal Lesko.



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Fauci reaguje na zprávu, že „podnítil“ únik dokumentů proti laboratoři se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden