Severní Korea: 800 tisíc mladých lidí se dobrovolně přihlásilo do boje proti USA
RSS

Severní Korea: 800 tisíc mladých lidí se dobrovolně přihlásilo do boje proti USA

Podle severokorejských státních médií je hromadný nábor reakcí na vojenská cvičení mezi USA a Jižní Koreou. (Foto: Flickr)







Severní Korea tvrdí, že přibližně 800 000 mladých lidí se dobrovolně přihlásilo k vojenské službě, aby bojovali proti Spojeným státům a dalším nepřátelům, uvedl státní deník Rodong Sinmum.




Severní Korea varuje před „nejtvrdší reakcí“ po oznámení cvičení USA a Jižní Koreje
Dobrovolníci – slibující „úplné vyhlazení“ nepřátel Severní Koreje a sjednocení obou Korejí – se v pátek na státem organizovaných akcích přihlásili k nástupu nebo opětovnému nástupu do armády, uvedl Rodong Sinmum ve zprávě, která obsahovala fotografie lidí čekajících v dlouhých frontách, aby se mohli podepsat na stavbách a dalších venkovních místech.



„Asi 800 000″ studentů a dělníků – označovaných za „předvoj mládeže“ – se „okamžitě zapojilo do války na obranu vlasti a do války za zničení nepřítele“, uvedl v sobotu Rondong Sinmum podle NK News, který monitoruje dění v Severní Koreji.




Kim Čong-un měl „vážnou nemoc“ a obvinil Koreu z posílání kontaminovaných předmětů přes hranice


Zdroj: aljazeera.com
Článek Severní Korea: 800 tisíc mladých lidí se dobrovolně přihlásilo do boje proti USA se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden