Europoslanec: „Zavedení digitální identity (eID) v EU je obdobou zavádění čínských sociálních kreditů“
RSS

Europoslanec: „Zavedení digitální identity (eID) v EU je obdobou zavádění čínských sociálních kreditů“

Jak již víte, tak tento týden většina europoslanců odhlasovala pro zavedení evropské digitální identity (eID). Detailněji jste si o tomto hlasování mohli přečíst již zde .
Připomínám, že všichni naši europoslanci – vyjma tří (SPD a KSČM) – hlasovali pro tento totalitní nástroj. Tedy strany jako ODS, ANO, TOP09/STAN, Piráti a KDU jen potvrdily, že slouží k prosazování globálních cílů, včetně digitální diktatury.
To ovšem již dávno víme, ale zdá se, že mnoho lidí si stále neuvědomuje, co bude zavedení eID znamenat. Pomineme-li fakt, že eID bude propojitelná s CBDC (digitální měnou), což již dříve EU deklarovala, půjde také o možnost napojení systému sociálních kreditů.
To nyní v rozhovoru potvrdil i mnohým z vás jistě dobře známý rumunský europoslanec Cristian Terhes, který mimo jiné dlouhodobě upozorňuje na covidové zločiny politiků.
Hlasování Evropského parlamentu o celoblokových digitálních ID je posledním krokem k „chinafikaci Evropy“, tvrdí europoslanec.
Cristian Terhes, poslanec Evropského parlamentu za Křesťanskodemokratickou národní rolnickou stranu, popsal nejnovější tlak Evropské unie na přeshraniční digitální ID jako další krok směrem k „chinafikaci“ bloku.
Ačkoli byrokraté v Bruselu trvají na tom, že opatření je v zájmu průměrných občanů, hlasování parlamentu o přijetí digitálních ID se zdá být jedním z posledních pokusů institucí EU odebrat moc národním vládám členských států.
Podle  zprávy Euractivu bylo hlasování o pokračování jednání o Evropském rámci digitální identity (eID) schváleno parlamentem bloku ve čtvrtek, ačkoli publikace popisuje proces jako pouhou formalitu.
Romana Jerković, parlamentní zpravodajka pro program digitální identifikace, ohlásila schválení plánů a tvrdila, že umožní jednotlivým občanům EU mít „plnou kontrolu nad svými vlastními daty“ při přístupu k zařízením v celém bloku.
Takové tvrzení však Terhes silně zpochybnil, protože místo toho vidí opatření jako nebezpečnou erozi práv těch, kteří žijí v Evropské unii.
„Ztráta našich práv a svobod ve prospěch Velkého státu se obvykle děje postupně, ale předání elektronické identifikační peněženky je velkým krokem v počínání Evropy,“ řekl poslanec  a opakovaně varoval, že opatření by mohlo dát úřadům čínský dohled nad soukromým životem lidí.
„Tato digitální peněženka umožní EU a národním orgánům mít technické nástroje, aby věděly, co lidé dělají, a aby mohly zavést kontrolu,“ řekl Terhes.
„Něco podobného čínskému stylu systému sociálního kreditu je nyní k dispozici v EU, protože tato peněženka eID je nezbytnou technologií pro jeho implementaci,“ uvedl.
Rumunský politik dále přirovnal nadcházející opatření digitální identifikace k celoevropskému systému covidových certifikátů, které byly použity k tomu, aby lidé, kteří nebyli očkováni, nemohli cestovat do různých zemí.
„Máme již špatnou zkušenost s digitálním covidovým certifikátem EU, který byl inzerován jako ‚usnadňující‘ svobodu pohybu, ale ve skutečnosti byl používán k omezení a kontrole pohybu lidí, pokud se jejich status nebo chování nelíbilo státním orgánům,“ vysvětlil.
Na vrcholu hysterie kolem karantény v bloku takové kontroly nestačily mnoha lidem v Bruselu, když předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v jednu chvíli tlačila na to, aby Unie přijala mandát povinného očkování v celém bloku , který by vyžadoval, aby se lidé povinně nechali očkovat mRNA látkou.
„Můžeme podpořit a potenciálně přemýšlet o povinném očkování v rámci Evropské unie,“ uvedla předsedkyně Komise na konci roku 2021 a dodala, že chce „společný přístup“ k této otázce v celém bloku.
Nařízení by bylo nejspíš podobné tomu, které zavedli například v Rakousku, kde bylo v jednu dobu uzákoněno povinné covid očkování pro všechny dospělé – bez výjimek.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 4.5 ] Článek Europoslanec: „Zavedení digitální identity (eID) v EU je obdobou zavádění čínských sociálních kreditů“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden