EU v rámci Velkého resetu odhlasovala zavedení digitální identity k čínizaci Evropy
RSS

EU v rámci Velkého resetu odhlasovala zavedení digitální identity k čínizaci Evropy

Europarlament pro celý blok odhlasoval digitální identitu jakožto poslední krok k „čínizaci Evropy“, říká europoslanec.
Poslanec Europarlamentu Cristian Terhes za Křesťanskodemokratickou národní zemědělskou stranu popsal poslední opatření Evropské unie k přeshraniční digitální identitě jako zase další krok k „čínifikaci“ tohoto bloku.
Ač byrokraté v Bruselu tvrdí, že tato opatření jsou v zájmu běžných občanů, tak je odhlasování digitálního ID parlamentem zjevně posledním pokusem institucí EU k urvání pravomocí od národních vlád členských států.
Podle zprávy Euractivu toto hlasování ve čtvrtek schválilo jednání o Rámci evropské digitální identity (eID), přičemž ten jednací proces článek označil za pouhou formalitu.
Parlamentní reportér pro program digitální ID Roman Jerkovic schválení tohoto plánu opěvoval tvrzením, že to občanům EU umožní, aby „měli svá vlastní data pod plnou kontrolou“ a přitom přistupovat k zařízením v celém bloku.
Taková tvrzení však značně zpochybňuje Terhes, který v těchto opatřeních naopak vidí nebezpečnou erozi práv těch, kdo v Evropské unii žijí.
„Ztráta naší svobody a volnosti ve prospěch Velkého státu normálně probíhá po kouskách, ale schválení eID Peněženky je velký krok směrem k čínizaci Evropy,“ řekl tento poslanec Breitbart Europe, když opakovaně varoval, že opatření by mohla úřadům zařídit dohled nad soukromým životem lidí v čínském stylu.
„Tato Digitální peněženka EU a národním úřadům umožní mít technické prostředky (stejné jako Čínská komunistická strana), aby mohly vědět, co lidé dělají a uvalit na ně kontrolu,“ řekl Terhes.
„Teď je v EU k dispozici něco podobného systému sociálních kreditů v čínském stylu, protože tato eID Peněženka je technologií nutnou k její realizaci,“ vykládal.
Tento rumunský politik se uchýlil ke srovnání opatření k digitální ID se systémem COVID pasů pro celý blok, který se využíval, aby se lidem, kteří nebyli očkovaní, nedávno vyléčení z koronaviru nebo neměli negativní test na tuto nemoc, bránilo v cestování do jiných zemí.
„Už máme hroznou zkušenost s digitálním covidovými pasy EU, které se také propagovaly jako ‚pomůcka‘ ke svobodě pohybu, ale ve skutečnosti se to využívalo k restrikcím a ke kontrole pohybů lidí, pokud se jejich status nebo chování státním úřadům nelíbilo,“ vysvětloval.
Během lockdownové hysterie v tomto bloku nebyla taková kontrola pro mnoho v Bruselu ještě dostatečná, když předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen v jednom okamžiku tlačila, aby Unie zavedla nucenou vakcinaci pro celý blok, aby se všichni lidé museli proti této nemoci naočkovat.
„Jak to můžeme podnítit a potenciálně promyslet v celé Evropské unii povinné očkování, to je třeba prodiskutovat,“ řekla předsedkyně Komise koncem roku 2021 s dodatkem, že chce k této záležitosti v celém bloku „společný přístup“.
Uvedená opatření by nejspíš byla podobná těm zavedeným do zákona např. v Rakousku, ač pokusy v této německy mluvící zemi takovou politiku opravdu zavést nakonec hrozně zkrachovaly.
PETER CADDLE
19 Mar 2023

Bankovní elita využívá krypto-masakr a podvod s FTX k podstrčení digitálních měn centrálních bank
Zdroj: https://www.breitbart.com/europe/2023/03/19/great-reset-eu-vote-to-implement-digital-id-latest-step-in-the-chinaficaiton-of-europe-mep/


Nejčtenější za týden