Britanistán: Centrum Londýna je poprvé v historii vyzdobeno na počest ramadánu
RSS

Britanistán: Centrum Londýna je poprvé v historii vyzdobeno na počest ramadánu

Již ve středu začíná ramadán a evropské islamizované země se zřejmě opět budou snažit muslimům vyjít co nejvíc vstříc. Zatímco dosud se tato vstřícnost projevovala zejména různými ústupky v jejich půstu, blahopřáními ze strany politiků a mnohými úlevami ve škole i zaměstnání, Londonistán se na oslavu největšího islámského svátku patřičně vyzdobil.
Nakonec je možné, že postupně v ulicích britské metropole zanikne vánoční výzdoba, která muslimům vadí, zatímco na ramadán budou všechny ulice centra slavnostně vyzdobeny, jako je tomu nyní.
Ovšem druhým největším islámským svátkem je Íd al adha, který se slaví v srpnu. Při něm jsou v ulicích po celém muslimském světě obřadně podřezávána zvířata – samozřejmě veřejně a za přihlížení celých rodin.
Budou se brzy také v ulicích Londýna veřejně podřezávat ovce, krávy a kozy??
Možná k těmto veřejným oslavám přistoupí muslimský starosta Khan ještě letos…

London’s Coventry Street is illuminated with lights for Ramadan as Muslims prepare for the upcoming holy month. Muslims make up around 14% of the population in London, according to 2019 statistics pic.twitter.com/1XsaebNPyo
— TRT World (@trtworld) March 18, 2023



As if London have put up lights for Ramadan pic.twitter.com/NvSfWXpZnl
— M (@_Mxarzz) March 17, 2023


Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Britanistán: Centrum Londýna je poprvé v historii vyzdobeno na počest ramadánu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden