Brazílie: Lulou zatčený náčelník umírá ve vězení, dalších asi 500 politických vězňů pobývá v tristních podmínkách
RSS

Brazílie: Lulou zatčený náčelník umírá ve vězení, dalších asi 500 politických vězňů pobývá v tristních podmínkách

Pokud jste sledovali průběh brazilských voleb, tak víte, že zde proběhly ve stejném stylu jako v USA. Tedy o výsledku předem rozhodovala CIA, přičemž záhy po volbách se přišlo i na mnoho nesrovnalostí v souvislosti se sčítáním volebních výsledků.
Po volbách byly po dobu tří měsíců plné ulice lidí , kteří proti výsledku voleb protestovali a žádali prošetření regulérnosti voleb. Jenže v čele nejvyššího soudu je stále usazený Lulův člověk, který jakékoli šetření v tomto směru zakázal .
Bolsonaro byl mezitím nucen prchnout do zahraničí, stejně jako někteří další politici či novináři, kterým hrozily tvrdé tresty. Konkrétně Bolsonaro měl být souzen za to, že lidi odrazoval od  mRNA genových injekcí, jejichž aplikaci naopak Lula přikázal jako povinnou.
Dříve odsouzený zločinec Lula, který nakonec převzal prezidentský post, se pustil do doslovného honu na své odpůrce. V zemi také panuje velmi tvrdá cenzura a mnoho Lulových oponentů je vězněno, tisíce dalších jsou pak ve vězení domácím. Ti mají zákaz přístupu na internet a komunikace s dalšími odpůrci Luly.
Kapitolou samou o sobě je pak osud indiánského náčelníka , který vyrazil spolu s dalšími soukmenovci na protesty proti zfalšovaným volbám. Na protesty se vydali proto, že podle výsledků voleb mělo v jejich oblasti hlasovat 100% voličů pro Lulu, což ovšem nebyla pravda.
Záhy byl náčelník trpící těžkou cukrovkou zatčen a dosud je držen ve vězení, kde de facto umírá. K zatčení a uvěznění došlo i přesto, že Brazílie uznává oddělený soudní systém. Indiáni mají svůj vlastní – a neměli by být souzeni ani trestáni systémem brazilským. Jenže náčelník je ve vězení neoprávněně i z dalších důvodů…
Náčelník kmene Xavante je stále držen na samotce ve federálním vězení v Brazílii, po třech měsících bez řádného obvinění nebo soudu. Příznivci se obávají, že umírá kvůli zdravotnímu stavu.
Serere byl zatčen těžce ozbrojenou justiční policií 12. prosince před svou ženou a dětmi v hlavním městě Brasilii za zločin protestu. Přibližně 500 politických vězňů je stále drženo ve federální věznici v Brazílii po falešném povstání  z 8. ledna.
Serere ztratil více než 20 kilogramů a je držen na samotce bez kontaktu s jinými lidmi, podle právníka, který ho mohl navštívit ve vězení.
Jeho zdravotní stav je velmi vážný. Má akutní cukrovku, která se za poslední 3 měsíce ve vězení zhoršila: Serere má rozmazané vidění, které mu velmi ztěžuje jasné vidění a vykazuje známky selhání ledvin. Nedostává jako cukrovkář správné jídlo.
Serere je obviněn ze zločinů a hrozeb proti předsedovi soudu Alexandru de Moraesovi. Takže údajná oběť jeho zločinu je také zodpovědná za jeho zatčení a soud. Je také obviněn z „podkopávání demokracie“ v případu č. 4879 “ proti pro-Bolsonarovým protestujícím.
Případ 4879 je přísně utajen, takže obvinění a jejich advokáti nemají žádnou možnost připravit svou obhajobu.
Náčelník může vidět jen svou ženu a svého právníka. Jeho žena Sueli žije 600 mil od Brasilie v Campinápolis ve státě Mato Grosso se svými 6 dětmi. Sueli je v obtížné finanční tísni a obává se o zdraví svého manžela.
Serere již ve vězení zkolaboval  a byl hospitalizován. Byl nucen podepsat dopis, v němž se omluvil za své protesty a za to, že zpochybnil výsledky voleb.
Advokát Dr.  Taniéli Teles de Camargo popsal podmínky, ve kterých jsou političtí vězni drženi. Jsou drženi po 10-12 pohromadě v chladných, větrných celách s chatrnými matracemi. Mnozí trpí nachlazením, chřipkou a horečkami a je jim odpírána lékařská péče.
Vězni trpí ušními infekcemi a infekcemi močových cest, chronickým kašlem a bolestmi v krku. Mnozí nemají odpovídající oblečení nebo přikrývky. Sprchy jsou také pouze studené. Vězni, kteří si stěžovali na nemoc, byli diagnostikováni s „Covidem“ a převezeni do izolačních cel s 15-18 dalšími nemocnými vězni, kde byli drženi po dobu 8 až 10 dnů.
Zde připomínám, že vězni byli násilně očkováni genovými injekcemi, může tak jít o důsledek jejich podání, neboť – jak je již známo – tyto injekce potlačují imunitu.
Zhruba 500 politických vězňů je stále zadržováno po falešném povstání z 8. ledna. Stovky dalších jsou drženy v domácím vězení, s náramky na kotnících a nemají dovoleno používat sociální média nebo komunikovat s ostatními protestujícími. Stále čelí obvinění a mohou čelit 4 až 30 letům vězení. Senát nyní tlačí na  federální vyšetřování událostí z 8. ledna…
Na závěr připomínám, že nedávno podpořil tuto Lulovu politiku i Evropský parlament , včetně podpory většiny našich europoslanců. O mnohém také vypovídá podpora ze strany Sorose a Bidenovy administrativy.
Oblíbenost Bolsonara a Luly byla jasně viditelná i na tom, kolik lidí dokázali vytáhnout do ulic. Na horním obrázku jsou Lulovi příznivci při jeho lednové inauguraci na dolním pak Bolsonarovi příznivci:

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Brazílie: Lulou zatčený náčelník umírá ve vězení, dalších asi 500 politických vězňů pobývá v tristních podmínkách se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden