NATO zvažuje nasazení až 300 tisíc vojáků na hranicích s Ruskem
RSS

NATO zvažuje nasazení až 300 tisíc vojáků na hranicích s Ruskem

NATO diskutuje o nutnosti posílit východní hranice s Ruskem soustředěním vybavení a vojenského kontingentu až 300 000 vojáků, což by mělo zabránit Rusku v rozšíření války za hranice Ukrajiny. (Foto: Flickr / ilustrační)







Podrobnosti: V souvislosti se zahájením bojů proti Rusku se na Ukrajině objevily další informace: Politico píše, že NATO má v úmyslu zastavit Rusko, pokud se rozhodne rozšířit válku za hranice Ukrajiny. Z tohoto důvodu Aliance hovoří o posílení svých východních hranic a nutnosti vyslat na hranice až 300 000 vojáků.




Británie potvrdila, že poskytne Ukrajině munici s ochuzeným uranem
Takové akce budou vyžadovat koordinaci a velké úsilí 30 členů NATO při poskytování vojáků, výcvikových zařízení, velkého množství zbraní, vybavení a munice.



Zpravodaj však zdůrazňuje, že koordinace může být náročná, protože mnoho spojenců se již nyní obává o své vlastní nedostatečné zásoby munice, jejichž doplnění vyžaduje čas a peníze.




Maďarský premiér Orbán: „Evropa trpí válečnou psychózou“
Politico píše, že vojenští představitelé NATO mají předložit aktualizované regionální obranné plány.



Představitelé Aliance předkládají myšlenku, že by její hranice s Ruskem mělo střežit až 300 000 vojáků, uvádí zpravodajský portál.




Blinken varuje před návrhem míru ve válce na Ukrajině
Uvádí se, že první ešelon jednotek NATO může tvořit asi 100 000 vojáků, kteří budou připraveni k nasazení do 10 dnů. Může zahrnovat vojáky z Polska, Norska, Estonska, Lotyšska a Litvy.



Druhý ešelon vojsk, píše Politico, bude tyto vojáky podporovat a bude připraven k nasazení během 10-30 dnů ze zemí, jako je Německo.



Zdroj: yahoo.com
Článek NATO zvažuje nasazení až 300 tisíc vojáků na hranicích s Ruskem se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden