Greta získala čestný doktorát Helsinské univerzity
RSS

Greta získala čestný doktorát Helsinské univerzity

Jak sami vidíte, tak na získání doktorátu dnes nepotřebujete žádné znalosti ani obzvláštní inteligenci. Úplně postačí dostatek ideologického zanícení a aktivismu. A samozřejmě plná podpora systému.
Již ve svých 16 letech získala klimatická alarmistka Greta Thunbergová, hýčkaná mocenským establishmentem, čestný doktorát na univerzitě v belgickém Monsu. Nyní bude znovu oceněna – tentokrát ve Finsku katedrou teologie Helsinské univerzity.
Helsinská univerzita letos slaví „jubilejní rok udílení doktorátů“ tím, že údajně „30 vysoce kvalifikovaným lidem z celého světa udělí čestné doktoráty.“
Teologická fakulta v červnu udělí cenu osmi lidem a už teď je jasné, že jednou z oněch „vyvolených elit vědeckého světa“ bude i představitelka klimaalarmistického hnutí Greta Thunbergová.
V průběhu roku budou udělovat čestné doktoráty i fakulty veterinárního lékařství, práva a filozofie.
Čestný doktorát je popisován jako nejvyšší univerzitní ocenění, ale osoba, která titul získá, nemusí mít skutečný doktorát nebo akademické vzdělání.
Lze však poznamenat, že většina z těch, kdo čestný doktorát získají,  je uvedena se svými odbornými nebo akademickými pověřeními, zatímco Thunbergová je stručně popsána pouze jako „aktivistka.“
„ Titul čestného doktora je nejvyšší ocenění, které fakulta uděluje. Nominovaná osobnost obdrží ocenění, stejně jako  klobouk a korunu symbolizující toto ocenění,“  píše univerzita na svých  webových stránkách .
Seznam prestižních vyznamenání, která již Thunbergová obdržela nebo na ně byla alespoň nominována, je velmi dlouhý – již dříve byla mimo jiné nominována na Nobelovu cenu míru.





Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Greta získala čestný doktorát Helsinské univerzity se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden