Do Německa se týdne propašuje 1 500 migrantů a zhoršuje se to, varuje vrcholný šéf policejních odborů
RSS

Do Německa se týdne propašuje 1 500 migrantů a zhoršuje se to, varuje vrcholný šéf policejních odborů

Andreas Roßkopf očekává, že s příchodem teplejšího počasí ta čísla značně narostou.
Do Německa každý týden pašeráci lidí propašují přes 1 500 migrantů, kdy se čeká, že to číslo s příchodem vyšších teplot značně poroste, varoval předseda největších německých policejních odborů.
Andreas Roßkopf z policejních odborů GDP tato znepokojivá čísla sdělil novinám Neue Osnabruecker Zeitung s tvrzením, že profesionální gangy využívají propustnosti evropských hranic k hrabání zisků. „Jsou to plní profesionálové, kteří to inzerují se zárukou úspěchu,“ řekl.
„V současnosti na hranicích zjišťujeme asi 1 500 ilegálních vstupů týdně. Na tom se to určitě nezastaví. S každým měsícem, kdy se oteplí, přijde více lidí,“ řekl redakčnímu týmu těchto novin.
Tento šéf policejních odborů vyzval k lepšímu vybavení spolkové policie, kdy tvrdil, že k zaškrcení toho přílivu je třeba technických zdrojů včetně dronů, kamer a více moderních pohotovostních vozidel. Na chvilku se zarazil u volání po trvalé kontrole hranic, kdy tvrdil, že země na účinné obsazení hranic nemá personál.
„To si v Německu dovolit nemůžeme, nemáte takové počty policistů, které by to vyžadovalo,“ řekl těmto novinám.
Roßkopf odhalil, že jen v samotném únoru dostal německý Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) 26 149 žádostí o azyl, kdy většina z nich – 24 000 – žádala poprvé. Tato čísla jsou skoro dvojnásobná oproti loňskému únoru, kdy bylo podáno 13 915 žádostí o azyl.
Únorová čísla jsou vyšší než loni v říjnu, kdy zaregistrovali 23 918 žádostí o azyl, což bylo největší číslo za jediný měsíc za skoro šest let.
Do konce loňského roku přišlo do Německa ilegálně skoro 92 000 lidí, kdy v posledním půlroce ta čísla značně rostou; bylo to celkem 244 132 žadatelů o azyl, tj. o 50 000 více než v předchozím roce.
Německo navíc zažívá skoro 1 milion ukrajinských uprchlíků, z nichž jen třetina plánuje po válce návrat domů. Obce vyjadřují obavy ze spolkových přerozdělovacích kvót, které vedly k tomu, že mnoho německých občanů bylo vystěhováno z domova, aby udělali místo uprchlíkům.
Ve Stuttgartu dostalo minulý měsíc celkem 115 obyvatel bytového domu příkaz k vystěhování s nařízením, aby své domovy opustili do konce srpna, protože místní úřady je potřebují k ubytování ukrajinských uprchlíků.
To samé je v Berlíně, kde nedávno křesťanská organizace vystěhovala 110 seniorů z pečovatelského domu, aby místní úřady vyhověly spolkovým distribučním kvótám.
Minulý měsíce dostalo také 40 německých nájemníků výpověď z bytu v jihoněmeckém městě Lörrach, aby tam ubytovali ukrajinské uprchlíky, kdy jeden stařičký člověk místním médiím řekl, že pro něj se to rozhodnutí o vystěhování rovná „rozhodnutí o předčasné smrti.“
March 22, 2023
editor:  REMIX NEWS
author:  THOMAS BROOKE

‚Místo máme, ale ne pro Němce,‘ – protesty proti vystěhování seniorů, aby se ubytovali migranti, se označují za ‚krajně pravicové‘

Válka navždy? Německý kancléř říká, že Západ se musí připravit na ‚dlouhou válku‘ proti Rusku
Zdroj: https://rmx.news/germany/1500-migrants-smuggled-into-germany-every-week-and-its-going-to-get-worse-warns-top-police-union-chief/


Nejčtenější za týden