Švédsko: Účastníci muslimských nepokojů, při nichž bylo vloni zraněno více než 200 policistů a uhořela policejní auta, nepůjdou do vězení
RSS

Švédsko: Účastníci muslimských nepokojů, při nichž bylo vloni zraněno více než 200 policistů a uhořela policejní auta, nepůjdou do vězení

Připomínám, že právě před rokem – v období jak ramadánu, tak Velikonoc – došlo v místech, kde bylo nahlášeno pálení koránu (k němuž nakonec ani nedošlo) k mohutným nepokojům .
Nepokoje trvaly dva dny, přičemž muslimové vyšli do ulic hned v několika obcích, kde hořela auta a docházelo k fyzickým potyčkám s policisty, na které mohamedáni mimo jiné házeli kameny.

Výsledkem byla nejen uhořelá policejní auta, ale také více než 200 zraněných policistů. V té době mnoho lidí doufalo, že nový přísný zákon, který by měl trestat nepodmíněnými tresty každého, kdo napadne policisty, hasiče či záchranáře, bude právě v tomto případě uplatněn.
Nyní však proběhly soudy a ani jeden z těch, kdo útočili na policisty, házeli kameny a zapalovali auta v islamizované obci Norrköping, nebude uvězněn byť na jediný den…

V posledním rozsudku po nepokojích muslimů kvůli nahlášenému pálení koránu během velikonočního týdne loňského roku bylo deset mladých nezápadních přistěhovalců odsouzeno za „sabotáž modrého světla“ (pozn.: napadení policistů) v Norrköpingu. Na rozdíl od toho, co bylo dříve oznámeno u trestů až do doživotního vězení, se soud rozhodl neukládat žádné tresty odnětí svobody, ale pouze službu mladistvým a probaci mladistvých.
Když byl zaveden trestný čin sabotáže modrého světla s přitěžujícími okolnostmi s cílem ochránit policisty, hasiče a řidiče sanitek před stále častějším a závažnějším násilím přistěhovalců na předměstích namířeným proti těmto profesím, bylo z politických kruhů oznámeno, že budou zavedeny přísné odstrašující tresty – až doživotní vězení.
Právní text rovněž stanoví minimálně 2 roky a maximálně 18 let odnětí svobody nebo doživotí.
Naproti tomu v posledním procesu u okresního soudu v Norrköpingu není žádný z dvanácti obviněných mimozápadních mladíků odsouzen k trestu odnětí svobody. Někteří z nich jsou odsouzeni k několikatýdenní službě pro mládež, která je vykonávána například úklidem, mytím schodů nebo zahradničením. V několika případech to bude pouze dohled nad mládeží, kde hlavní prvek spočívá v rozhovorech se sociálními službami.
jeden z obžalovaných házel na policisty zápalnou láhev Tresty odnětí svobody nebyly stanoveny ani v případech, kdy se obžalovaní dopustili i loupeží a drogových trestných činů.
Soud se domnívá, že by neměl být uložen jakýkoli trest odnětí svobody. Jako důvod se uvádí, že „při vynesení rozsudku bylo přihlédnuto k mladistvosti pachatelů“.
Násilným muslimským extremistům je mezi 15 a 17 lety.
Následující osoby byly obviněny ze sabotáže s přitěžujícími okolnostmi:
Jamal Mohamed Abdi , narozen 2006. Trest: Služba pro mládež 110 hodin. Darin Abdulla , narozený 2007. Trest: Dohled nad mladistvými 6 měsíců. Ayub Mukhtar Ahmed , narozen 2007. Trest: Služba pro mládež 150 hodin. Mohamad Alselti , narozený 2004. Trest: Služba pro mladistvé 10 měsíců. Hamza Azerkan , narozen 2006. Trest: Dohled nad mladistvými 7 měsíců. Abdirahman Ibrahim Hassan , narozen 2006. Trest: Dohled nad mladistvými 8 měsíců. Josef Bašár Hazem , narozen 2005. Trest: Služba pro mládež 70 hodin. Ismael Caray Hussein , narozen 2005. Trest: Služba pro mládež 90 hodin. Ammar Walid Naji Matrod , narozen 2006. Trest: Péče o mládež. Mohamed Ahmed Nuur , narozený 2005. Také odsouzen za loupež. Trest: Péče o mládež. Farah Ahmed Hussein , narozen 2006. Odsouzen za drogové trestné činy. Také obviněn, ale zproštěn obvinění z loupeže. Trest: Péče o mládež. Mladík bez uvedení totožnosti, narozen v roce 2005. Byl zproštěn obvinění z loupeže.
K nepokojům došlo 14. a 17. dubna loňského roku, kdy v šesti městech muslimové uspořádali rozsáhlé náboženské politické nepokoje s podporou zločinců gangů. V mnoha případech se na kamenování policistů podílely celé rodiny. V tomto rozsudku je velkému počtu z nich zamítnut jejich návrh na náhradu škody.

Policista na místě během násilných nepokojů  svědčil o tom, jak kameny házeli všichni – od důchodců až po matky s malými dětmi:
„Kolem stojí zasraní lidi, kteří na nás házejí kameny – jsou tu děti od školky až po starce před smrtí, je to úplně zvrácené.“
Nepokoje podobné intifádě byly vyvolány oznámením dánsko-švédského stranického vůdce, právníka a aktivisty za svobodu projevu Rasmuse Paludana, že na mnoha místech spálí výtisky Koránu. Ale nepokoje se odehrávaly převážně v místech, kde k žádnému pálení nedošlo.

Celkem bylo nejméně 200 policistů zraněno a pachatelé násilí zapálili nebo ukradli asi 20 policejních vozidel. Vedení policie bylo od té doby ostře kritizováno za tento výsledek, což je pravděpodobně způsobeno skutečností, že v mnoha případech se rozhodli ustoupit a nejednat, místo aby potlačili nepokoje plnou policejní silou.
Všichni odsouzení mají mimozápadní přistěhovalecký původ a motivem těchto zločinů byl muslimský extremismus, neboť muslimové nerespektují švédskou ústavu o svobodě projevu, názoru a shromažďování, ale věří, že muslimské právo šaría má přednost, a že legitimizuje násilí proti káfirům.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Švédsko: Účastníci muslimských nepokojů, při nichž bylo vloni zraněno více než 200 policistů a uhořela policejní auta, nepůjdou do vězení se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden