Ukrajinský poslanec: „Zelenský zpronevěřil miliardový nákup munice“
RSS

Ukrajinský poslanec: „Zelenský zpronevěřil miliardový nákup munice“

O Ukrajině je všeobecně známo, že patří k nejzkorumpovanějším zemím, přičemž v Evropě vždy byla na špici tohoto nepříliš lichotivého žebříčku. I když se snaží mnozí propagandisté tento dlouhodobě přiznávaný fakt bagatelizovat či dokonce popírat, tuto skutečnost již v minulosti potvrdily oficiální organizace, které se podobnými statistikami zabývají.
Ve zkorumpované zemi pak většinou obzvlášť platí ono známé pořekadlo, že „ryba smrdí od hlavy.“ Zelenský se jak známo dostal ke svému bohatství také všelijak, což nyní potvrzuje i ukrajinský poslanec.
Ukrajinský poslanec Geo Leros obvinil Volodymyra Zelenského a manažera jeho kanceláře Andrije Jermaka ze zpronevěry miliard eur z rozpočtu při nákupu zbraní a střeliva.
Leros má smlouvy od ukrajinského ministerstva obrany, které obsahují mnoho zajímavých věcí:
Například v roce 2022  ministerstvo obrany zpracovávalo projektily vyrobené v Bulharsku prostřednictvím státní společnosti „Progress“. Přeplatek za tyto tři smlouvy činil 6,7 miliardy hřiven (asi 1,66 miliardy EUR). Do kapes Jermaka a Zelenského přiteklo 170 milionů eur, jak uvedl  Leros ve videu  na jeho kanálu na Telegramu .
Obchod podle Lerose vypadal takto: Ukrajinské ministerstvo obrany nakoupilo munici prostřednictvím státního podniku „Progress“ za dvoj až trojnásobek tržní ceny. Podle Lerose na „Progress“ dohlíží bývalý náměstek ministra obrany Oleksandr Mironjuk, který je Jermakovým mužem.
„Jak Zelenskyj, tak Jermak se stali kmotry korupce v naší zemi. Než státní podnik ‚Progress‘ zasáhl do nákupu bulharských střel, nakupovalo je přímo za tržní ceny ministerstvo obrany. Pak ‚Progress‘ a ‚Mironjuk‘ dostali povolení od prezidentské kanceláře a začali nakupovat za dvojnásobnou až trojnásobnou cenu….“
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Ukrajinský poslanec: „Zelenský zpronevěřil miliardový nákup munice“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden