Na cvrčcích si již můžete pochutnat třeba v italské pizzerii či německé cukrárně (video)
RSS

Na cvrčcích si již můžete pochutnat třeba v italské pizzerii či německé cukrárně (video)

V EU je již oficiálně povolena konzumace 4 druhů hmyzu, přičemž několik dalších je nyní ve schvalovacím procesu. EU chce postupně přejít od masa k vegetariánské či spíše veganské stravě a hmyzu, čehož chce docílit i vyššími cenami masa a ukončování chovů.
Hmyzí farmy budou naopak podporovány, stejně jako výrobci pokrmů z hmyzu – zejména z hmyzí jemně mleté moučky, kterou již stále více výrobců využívá k výrobě potravin.
Hmyz je někdy v produktech umně skryt tak, že na první pohled ani není vidět. To se týká zejména základu připravovaných hmyzích pochutin.
Hmyz se tedy stává součástí jak slaných, tak sladkých pokrmů a coby moučka je v daných pokrmech prakticky neviditelný.
Na seznam pokrmů, kde se s hmyzem můžete v EU setkat, se můžete podívat zde .
Hmyz tak již můžeme najít v obchodech s potravinami, ale také v restauracích či cukrárnách po celé EU. Dvě takové provozovny si dnes představíme.
Nejprve nahlédneme do pokrokové italské pizzerie, kde již nabízí pizzu s hmyzem, který je zejména součástí samotného těsta v podobě cvrččí moučky. Jak můžete vidět na videu z pizzerie, která tuto pochutinu vyrábí, tak cvrččí moučka je v tomto případě  jinak zbarvena, což je pak patrné i na konečném produktu.
Myslím, že další komentář netřeba:
document.createElement('video');
https://necenzurovanapravda.cz/wp-content/uploads/2023/03/hmyzi_pizza.mp4
A po hlavním cvrččím chodu si můžete dát i  cvrččí dezert, který vám pro změnu nabídnou v jisté německé cukrárně.
Cukrárna v Rottenburgu v okrese Tübingen je známá neobvyklými zmrzlinovými kreacemi. Již zde byla nabízena zmrzlina s gorgonzolou nebo játrovou klobásou a dokonce i s lístky ze zlata.
Nejnovějším výtvorem je zmrzlina s cvrččí moukou a polevou ze sušeného hmyzu. Majitel zmrzlinárny tvrdí, že s cvrččí moukou experimentoval měsíce.
Pro svůj špatně označený výtvor používá velmi jemně mletou mouku. Chuť cvrčků je pak podle  zpráv  zmírněna výtažky z divokého medu, vanilky a sušenek.
Reakce zákazníků jsou samozřejmě velmi odlišné – mnozí jsou znechuceni, jiní jsou zvědaví. Zda má hmyzí zmrzlina budoucnost, se však teprve uvidí.
Je již docela výmluvné, že majitel zmrzlinárny se ani neodvážil správně označit svůj výrobek.



EU totiž podle nových regulí umožňuje umístit hmyz do pokrmu, aniž by byl jeho obsah jasně uveden na obalu či jídelním lístku. Obsah hmyzu je většinou zmíněn v celkovém složení na obalu výrobku, ale může jít třeba i o latinské označení daného druhu hmyzu…




Na většině poživatin s obsahem hmyzu je také uvedeno, že jde o „udržitelný“ výrobek….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Na cvrčcích si již můžete pochutnat třeba v italské pizzerii či německé cukrárně (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden