Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu aneb zprávy z Kocourkova
RSS

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu aneb zprávy z Kocourkova

SYRZDARMA.CZ
Jednoduchý návod, jak vyřešit globální oteplování nebo jak ušetřit snadno peníze. Aktivisté protestují proti výstavbě větrných elektráren a liberální profesoři se bojí o práci.



Na co může člověk narazit při čtení zpráv ze světa. Výběr z posledního měsíce pouze z důvěryhodných médií, byť se může zdát, že jde o výběr z deníku města Kocourkova. Kompletní zdroj na konci článku.
(1) Jak vyřešit problém globálního oteplování?
Zaveďte přídělový systém, říkají vědci v článku v anglických Times.
„Vědci říkají” je fráze, která má navodit dojem neodvratitelnosti vědeckých závěrů. Studii přitom napsali tři vědci, kteří sami v abstraktu uvádějí, že jejich studie je postavena zejména na filozofických a etických argumentech.
Pozn. redakce: Jsou málo radikální. Měli by se inspirovat vládcem Timurem .
(2) Abyste ušetřili peníze, možná byste měli vynechat snídani
Protože cena vajec v USA dramaticky stoupla, navrhuje deník Wall Street Journal, aby lidé prostě snídani vynechali. Doporučuje dát si pouze kávu, ovšem rozhodně praženou, ne instantní.
Pozn.: redakce: A není to zbytečný luxus, ta pražená káva?
(3) Do obchodů bez masky
New York je sužován vysokou kriminalitou. Demokratický starosta proto přišel s novým doporučením. Majitelé obchodů by měli požadovat sundání masky před vstupem do obchodu, aby se ujistili, že nejde o lupiče nebo násilníka.
Minulý rok změnil New York trestní sazby za ozbrojenou loupež. Pokud při loupeži se zbraní nedojde k těžkému zranění, jedná se pouze o přestupek. Rozdíl v trestu je 25 let versus jeden rok. Více zde .
Pozn. redakce: Podle několika studií je třeba minimálně pět let státem placených studií, aby jeden přišel na to, že když stát nebude trestat zločince, zločinnost stoupne.
(4) Bojovnice proti rasismu má předky otrokáře
Angela Davis je vrchní americká marxistka, černošská aktivistka a dlouholetá členka americké komunistické strany. Studovala filozofii u profesora Herberta Marcuse z frankfurtské školy. Dostala Leninovu cenu míru a v roce 2020 ji časopis Times zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí světa. Aktivně bojuje za reparace potomkům otroků.
V rozhovoru pro televizi minulý měsíc jí reportér sdělil, že je potomkem jednoho z anglických osadníků, kteří do Ameriky přijeli na lodi Mayflower v roce 1620. Její dědeček z matčiny strany byl synem majitele otroků ve státě Georgia.
Pozn. redakce: Pokud prosadí ty reparace a Angela by musela platit nějakým potomkům otroků, bude to poprvé v historii, co komunista někomu něco dá. 
(5) Gréta protestuje proti výstavbě větrných elektráren
Na počátku března se Gréta Thunberg zúčastnila protestu proti výstavbě větrných elektráren v Norsku. Důvodem protestu je záměr vlády postavit je na pastvinách původních obyvatel severních plání. Lidé Sámi, kteří je obývají, jsou jedinou skupinou původních obyvatel, které uznává Evropská unie.
Větrné elektrárny by rušily soba polárního při pastvě, což podle Gréty není možné, neboť „práva původních obyvatel musí jít ruku v ruce s ochranou klimatu”.
Pozn. redakce: Smyslem není řešení, ale protest proti čemukoli. Hlavně nic produktivního nedělat.
(6) Kritika vlády je pravicový extremismus
Na počátku února vykolejil vlak ve státu Ohio vezoucí nebezpečné chemikálie. Následoval mohutný požár, který CNN nazvala celodenním peklem v jehož důsledku došlo k otrávení místní řeky.
Reakce úřadů byla podle některých komentátorů nedostatečná a pomalá. Deník New York Times to okomentoval takto: „Po havárii kritizovali zejména pravicoví komentátoři reakci vlády a využili krizi k tomu, aby zaseli nedůvěru ve vládní instituce”.
Pozn. redakce: Tak to není nic nového. Společnost si kritikou rozvracet nedáme a hlavně klid na práci.
(7) Liberální profesoři se bojí o práci
Podle výzkumu z února se více než polovina akademických pracovníků bojí, že přijde o práci, protože něco v minulosti řekli nebo udělali nebo někdo zveřejní na sociálních sítích jejich dávné výroky.
Pozn. redakce: Nemá se to, nemá, ale Gandhi byl jenom jeden. Propusťte je všechny!




SYRZDARMA.CZ
The post Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu aneb zprávy z Kocourkova first appeared on .


Nejčtenější za týden