Ukrajina: Vojáci zaútočili na pravoslavný klášter, zatkli kněze během bohoslužby a uzavřeli tři kostely
RSS

Ukrajina: Vojáci zaútočili na pravoslavný klášter, zatkli kněze během bohoslužby a uzavřeli tři kostely

Mimo uvedeného byly také uzavřeny krypty s ostatky svatých, čímž samozřejmě pokračuje boj proti pravoslavné církvi na Ukrajině. Podobné kroky jistě plně podporuje i islamizační EU.
Krypty jsou místem, kde se nacházejí ostatky stovek svatých. Pozastaven byl také přístup do kostelů Povýšení Kříže, Početí sv. Anny a Synaxis všech svatých, hlásí informačně-vzdělávací oddělení ukrajinské církve.
„Opat a bratři z Lávry přijali tuto zprávu s nesmírnou bolestí,“ komentoval uzavření kostelů a krypt Jeho Eminence metropolita Kliment Něžin, vedoucí oddělení informačního vzdělávání.
Kostel již byl vyřazen z hlavních kostelů v Horní Lávře a jak bylo oznámeno, tak 29. března bude klášter zcela vystěhován.
Při jiném incidentu minulý týden  přišel křesťan o konečky prstů , když lupiči páčidlem rozrazili dveře jeho pravoslavného kostela.
A další pravoslavný kostel na západní Ukrajině byl během mše přepaden a kněz byl zatčen. Video níže kolovalo v pátek na Twitteru. Zatím není příliš jasné, zda se jednalo o nedávný útok.
Černivši, kde k uzavření kostelů došlo, je na západní Ukrajině.

Ukraine had given Orthodox priests a deadline by which to leave certain monasteries. The priests refused to leave and now they are breaking in and arresting the Orthodox Priests.
Ukrainian religious persecution, the arrest of Orthodox priests continues including inside the… pic.twitter.com/b2EAogIn7Y
— GraphicW (@GraphicW5) March 24, 2023

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Ukrajina: Vojáci zaútočili na pravoslavný klášter, zatkli kněze během bohoslužby a uzavřeli tři kostely se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden