Profesor z CERNu: Větrná energie selhává ve všech směrech
RSS

Profesor z CERNu: Větrná energie selhává ve všech směrech

Takzvané alternativní energetické zdroje mají jediný cíl: snížit energetickou bezpečnost a prosperitu zemí, které na ně ve velkém přecházejí. Tyto údajně udržitelné energetické zdroje jsou však také vysoce neekologické – a to jak větrné tak solární elektrárny.
Dlouhodobě se zde věnuji zejména větrným monstrům, která jsou extrémně neekologická  – a to od výroby, přes jejich provoz (likvidace ptačích populací, kácení obrovského množství stromů, uvolňování chemických látek), až po jejich neekologickou likvidaci.
Problém pak nastává i v případě jejich havárie, půda v okolí takové turbíny je na dlouhá desetiletí kontaminována a ekologické škody jsou patrné i v širším okolí.
Ovšem provoz těchto monster je nejen neekologický, ale také neekonomický.
Pomocí matematických výpočtů přední vědci zjistili, že výroba elektřiny větrem a sluncem nestačí k pokrytí celosvětové poptávky. Aktuální čísla z Německa také ukazují, jak neefektivní jsou „obnovitelné zdroje“ ve skutečnosti. Měl by být svět katapultován zpět do předindustriálního věku?
Klimatičtí fanatici tvrdí, že s rozšířením větrných a solárních elektráren by bylo možné nahradit fosilní paliva z hlediska výroby energie. Ale při současném stavu techniky tomu tak zjevně není. Alespoň to tvrdí dva světově uznávaní vědci, kteří mají také představu o tom, o čem píší.
Matematik a fyzik z Oxfordské univerzity, výzkumník v CERN a člen Keble College, emeritní profesor Wade Allison, provedl odpovídající výpočet. Dochází k závěru, že například Spojené království bude pravděpodobně čelit masivnímu výpadku elektřiny, pokud to bude pokračovat.
„Větrná energie selhává na všech frontách,“ říká a dodává,  že vlády ignorují „drtivé důkazy“ o nedostatcích větrné energie .
V  článku vydaném nadací Global Warming Policy Foundation poskytuje relevantní výpočty. Píše: 
„Při rychlosti větru 10 metrů za sekundu (asi 20 mph) je výkon 600 wattů na metr čtvereční s účinností 100 procent. To znamená, že k dodání stejného výkonu jako Hinkley Point C (3200 milionů wattů) větrem by bylo zapotřebí 5,5 milionu čtverečních stop plochy turbíny, což musí být být pro ochránce ptactva a další ochránce přírody nepřijatelné.“
Pokud navíc zohledníte změny rychlosti větru v Allisonově vzorci, výkon větrných turbín se výrazně sníží. Pokud rychlost větru klesne na polovinu, dostupný výkon klesne osmkrát.  Ještě horší je, když se rychlost větru zdvojnásobí. Protože pokud se dodávaný výkon zvýší osminásobně, musí být turbína kvůli vlastní ochraně vypnuta. To vede ke zcela nedostatečné účinnosti.
Například v roce 2021 byl  podle Spolkové agentury pro životní prostředí  v Německu instalovaný výkon elektrárny (tj. maximální kapacita) 223,317 megawattů (MW). Z toho 30,3 procenta připadalo na elektrárny na uhlí a zemní plyn, 53,6 procenta na větrné a fotovoltaické elektrárny. 
Pokud přidáte biomasu a vodní energii, dostanete 59,7 procenta.  Veřejná data Destatis ukazují, jak efektivní jsou „obnovitelné zdroje.“  Zatímco „konvenční“ elektrárny vyrobily v roce 2021 celkem 291 miliard kilowatthodin (kWh) elektřiny, „obnovitelné energie“ dodaly 229 miliard kWh. To znamená, že 56 procent elektřiny nadále pocházelo z konvenční výroby, zatímco takzvaná zelená elektřina tvořila pouze 44 procent.
Zhruba 60 procent instalovaného výkonu elektrárny vyrobilo pouhých 44 procent vyrobené elektřiny. To znamená, že i kdyby se větrné a solární elektrárny zdvojnásobily (z hlediska výkonu), stále by to nestačilo na pokrytí současné poptávky. 
Spíš by bylo potřeba je ztrojnásobit (kvůli variabilitě výroby elektřiny) – a ani to by nestačilo, když zákaz spalovacích motorů nutí lidi kupovat elektromobily a tím spotřebovávat stále víc elektřiny. Problém hodin slunečního svitu a bezvětří nebyl dosud vyřešen, protože elektřina musí být k dispozici neustále.
Mimochodem, podobnou kritiku plánů klimatických fanatiků nedávno vyslovil jaderný fyzik Dr. Wallace Manheimer v ještě dramatičtější podobě. 
Argumentoval tím, že infrastruktura kolem větrné a solární energie nejenže selže, ale „bude to stát biliony, zničí velké části životního prostředí a bude to zcela zbytečné.“   Pokud se budete spoléhat pouze na „obnovitelné zdroje,“ aniž byste vyvinuli nové technologie, jako je jaderná fúze, svět se propadne zpět na úroveň předindustriálního věku.
Lidé kolem svaté Grety a nového klimatického náboženství, kteří se angažují v klimatickém šílenství, se zjevně nejen snaží vrátit lidstvo zpět do takového předindustriálního věku, ale také svými opatřeními zajistit globální hladomor a masová úmrtí, protože klimatická agenda (velmi podporovaná WEF) také dramaticky sníží  produkci potravin .
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Profesor z CERNu: Větrná energie selhává ve všech směrech se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden