Francouzská vláda navrhuje do roku 2030 přídělový systém pro maso, místo něhož se mají jíst luštěniny
RSS

Francouzská vláda navrhuje do roku 2030 přídělový systém pro maso, místo něhož se mají jíst luštěniny

Ve jménu boje proti údajným klimatickým změnám se počítá s razantním omezením konzumace masa. Chovy by se měly postupně ukončovat – asi tak, jak to nyní vidíme zejména v Holandsku, kde již došlo k vyvlastnění více než 3 tisíc farem, převážně živočišných.
Ruku v ruce s omezením masa půjde i omezení dalších živočišných produktů – mléka, mléčných výrobků a vajec. Tyto zdroje bílkovin mají nahradit umělé produkty, hmyz a – jak nyní zdůrazňuje nový návrh zákona ve Francii – také konzumace luštěnin.
Jde o politiku, kterou razí EU, lze tedy již velmi brzy očekávat, že se totéž zavede napříč 4. říší. Útlum produkce masa lze vysledovat i v celkové zemědělské politice EU, která již s podporou živočišné výroby do budoucna – pod záminkou boje proti CO2 – nepočítá.
Francouzská vláda plánuje zavést příděl masa do roku 2030, což lze dovodit z vyhlášky z 21. března 2023.
Tímto se schvalují specifikace výzvy k předkládání projektů „Rozvoj rostlinných bílkovin a diverzifikace zdrojů bílkovin – oddíl 2 – Luštěniny.“ Jinými slovy, čočka podle vládního plánu postupně nahradí maso jako konečný zdroj živočišných bílkovin.
Cílem vlády je rozvíjet rostlinné bílkoviny v potravinářství na úkor živočišných bílkovin. Maso by však nezmizelo zcela, ale bylo by jen velmi okrajovou potravinou, pokud jde o „diverzifikaci“ zdrojů bílkovin.
Je zcela zřejmé, že se dá očekávat, že se maso stane velmi drahou delikatesou nebo bude dokonce přímo na příděl. Vláda předložila návrhy zákonů, které zásadně ovlivní to, co budou mít Francouzi na talíři.
Na konkrétní projekty, které mají naplánovat přechod od masa k luštěninám, bylo vyčleněno 30 milionů eur.
Rozšíření luštěnin půjde na úkor chovu dobytka s cílem, aby byl v roce 2028 zaopatřen přísun bílkovin obyvatelstvo převážně čočkou, cizrnou atd.
V rámci „France Relaunch“ je již stanoven cíl zvýšit spotřebu luštěnin o 40 % během příštích  3 let….
Tolik zprávy z Francie, kde by podle onoho návrhu sice neprděly krávy, ale prděl by celý národ. Nakonec se nabízí docela zásadní otázka:
Jak asi nový jídelníček akceptuje velmi početné muslimské obyvatelstvo? Budou mohamedáni ochotni vyměnit halal podřezanou ovci za halal čočku? Nebo budou mít nějaké „náboženské výjimky?“
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Francouzská vláda navrhuje do roku 2030 přídělový systém pro maso, místo něhož se mají jíst luštěniny se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden