Poslední výlet našich předskokanů na Tchaj-wan?
RSS

Poslední výlet našich předskokanů na Tchaj-wan?

Proč poslední? To proto, že začátkem ledna příštího roku proběhnou na Tchaj-wanu jak volby prezidentské, tak také parlamentní.

Zdá se, že trendy ve tchaj-wanské společnosti jsou nastaveny natolik jinak – soudím tak podle výsledku komunálních voleb loni na podzim, ve kterých s převahou vyhrála strana Kuomintang (KMT) – že velmi pravděpodobně může dojít ke „střídání stráží“ v čele tohoto ostrova. A to v prezidentském úřadu, i pokud jde o strukturu exekutivy Tchaj-wanu.


Zkrátka, teď může být jedna z posledních příležitostí pro Pekarovou Adamovou, jak navštívit Tchaj-wan. Pokud zvítězí strana KMT (která je pro velmi úzkou spolupráci s Čínou), což se zdá být velmi pravděpodobné, s ohledem na poslední „velký“ průzkum veřejného mínění, kterým byly na Tchaj-wanu komunální volby, už jen těžko těžko pojede na výlet na Tchaj-wan Vystrčil či Pekarová Adamová anebo někdo jiný z českých ústavních činitelů.Předpokládám, že loutkovodiči prezidenta Pavla sami již chápou, že se prezidentova návštěva na Tchaj-wanu jaksi politicky nehodí...


paroubek ilustrace



Promo článek: 


Promo článek


číst dál


Nejčtenější za týden