Skotsko teď vede separatista bojující proti svobodě slova, který chce v úřadech méně bělochů
RSS

Skotsko teď vede separatista bojující proti svobodě slova, který chce v úřadech méně bělochů

Levicový separatista Humza Yousaf, který byl průkopníkem legislativy proti svobodě slova a lobbyistou za méně bělochů ve vysokých funkcích, ve středu složí přísahu při nástupu do funkce.
Yousaf nahradí vůdkyni Skotské národní strany (SNP) Nicolu Sturgeon, která vede skotskou místní vládu – určitý ekvivalent vlády amerického státu – v koalici s ještě levicovějšími Skotskými Zelenými.
Odrazil svou křesťanskou rivalku Kate Forbes, kterou během kampaně uvnitř vedení vytlačili kvůli jejímu soukromému odporu k manželství stejných pohlaví, ač v prvním kole nedopadl dobře, tak si nakonec urval přes polovinu, tj. 52,1 procent hlasů, když na něj byly převedeny hlasy vyřazeného třetího kandidáta na základě složitého systému převoditelnosti hlasů.
Tento kontroverzní politik je asi nejvíce znám svým protlačováním zákonů proti svobodě slova, které kriminalizují „podněcování“ tzv. „nenávisti“ i v soukromí domova osob, s prohlášením: „Copak bychom měli poskytovat obranu někomu, jehož chování je výhružné nebo nepatřičné, kdo záměrně rozdmychávají nenávist např. proti muslimům? Řekneme snad, že to je v pořádku, jen protože to bylo doma?“
Yousaf je rovněž neblaze proslulý svým hysterickým výpadem ve skotském parlamentu proti počtu bělochů ve vysokých úřadech ve Skotsku – které se podle posledního sčítání skládá z 91,8 procent z bílých Skotů/Britů plus dalších 4,2 procenta Poláků, Irů, Cikánů/kočujících, neboli ‚jinak bílých‘ – přičemž on tvrdil, že „Skotsko má problém se strukturálním rasismem.“
Yousafa asi čeká jako vůdce těžký začátek, když už slíbil, že se pokusí oživit kontroverzní zákony o genderové sebe-indentifikaci, o kterých si mnozí myslí, že vyvolaly pád jeho předchůdkyně.
Britská centrální vláda, vedená údajně pravicovou stranou Konzervativců (Toryů), jen zřídka používá svých pravomocí vetovat skotskou legislativu, kdy tvrdí, že by to mělo dopady na Spojené království jako celek a podvracelo by to bezpečnost žen.
Yousaf už potvrdil, že neschválení toho zákona napadne u soudu – asi aby uspokojil skotské Zelené, kteří hrozili, že koaliční vládu nechají padnout, pokud SNP nebude dále protlačovat pokrokářskou genderovou agendu.
Yousaf kuriózně vyrostl jako kandidát vybraný hlasitými transgenderovými aktivisty ve straně a kvůli většímu separatismu v porovnání s Forbes, přestože údajně chyběl na hlasování o sňatcích stejných pohlaví, přičemž se říká, že to bylo na nátlak Glasgowské mešity.
Tomuto prvnímu muslimskému národnímu vůdci v Británii se dostalo vřelé gratulace od ministerského předsedy Rishi Sunaka, prvního indického vůdce celé Británie, který říkal, že se těší na spolupráci s tímto levičákem na „věcech, na kterých lidem záleží,“ hned, jak nastoupí do úřadu.
Jeho nástup už tak moc nevítala ta menšina céčkových konzervativců, jako Nigel Farage, který k Yousafovu zvolení říkal: „SNP se rozhodla pokračovat v krachu.“
Heather Yates/Bloomberg via Getty Images
JACK MONTGOMERY
27 Mar 2023

Skotský zákon o nenávistné mluvě kriminalizuje pochybnosti o genderu trans-sexuálů

Skotský zákon o nenávistné mluvě bude kriminalizovat i urážlivou konverzaci při večeři

Ministr spravedlnosti Skotska si stěžuje na ‚rasistickou odezvu‘ poté, co prohlásil, že příliš mnoho vrcholných jobů mají bílí
Zdroj: https://www.breitbart.com/europe/2023/03/27/anti-free-speech-separatist-who-wants-fewer-white-people-in-office-now-leads-scotland/


Nejčtenější za týden