Všichni už jsou v Jeseníku
RSS

Všichni už jsou v Jeseníku

VIDLÁK
Před úřadem vlády se dneska sejde demonstrace odborového svazu KOVO, aby vládě řekli, co si myslí o odchodu do důchodu v šedesáti osmi letech. Tentokrát se nedemonstruje za Středulovu prezidentskou kampaň (následováno dolejzáním), takže by to mohlo vypadat poněkud jinak, než na podzim. Pokud jsem viděl, celá řada základních organizací se na demonstraci chystá, takže se tam před úřadem vlády kus národa sejde a zahulákají vládě do oken.


Demonstrace odborů – to je takový „německý typ odporu.“ Odboráři jsou organizovaní, mají svojí strukturu, mají v zákonech příslušné paragrafy, které poměrně přesně vymezují, co je legální… a díky tomu mají kus moci. Jsou součástí tripartity a za posledních třicet let byli jediní, kteří občas udělali nějakou tu nátlakovou akci vyhlášením stávkové pohotovosti a nebo rovnou stávky. Starší si pamatují, že jednu z největších demonstrací u nás kdysi zorganizoval Richard Falbr a Jaromír Dušek – šéf odborů na železnici, dokázal skutečně tuto zemi zastavit. Jenže to jsme žili ve šťastnějších dobách, kdy vlády s demonstranty ještě jednaly.
Německý typ odporu ovšem u nás naráží na jednoduché limity. Odborářů není zase tak moc. Odbory jsou silné ve Škodovce a v dalších velkých firmách, ale v menších podnicích odborové organizace zmírají na úbytě. Většina zaměstnanců do odborů ani nevstoupí, což dost omezuje šanci na úspěšnou stávku. Zrovna teďka si v Dojčlandu zastávkovali odboráři v dopravě za vyšší platy a kompenzaci inflace… a doprava stála. Pak se bude jednat a něčeho se tam domůžou. Ani nebudu mluvit o Paříži, kde se už delší dobu nevyvážejí odpadky a i tam protestující něco získají. Proč? Protože jsou organizovaní a je jich hodně.
Na dnešní demonstraci bude mluvit i Babiš… mimochodem, všimli jste si jeho rozhovoru v Právu? Jak mluvil o valorizaci důchodů, že kdyby se vykoupily akcie ČEZu a byla levná elektřina, tak by nebyla taková inflace a tím pádem by se nemusely důchody vůbec valorizovat, protože by nebyl důvod? A jako vedlejší produkt by se nevalorizovaly ani církevní restituce, protože by taky nebyl důvod. Jak Andrej mluví o číslech, tak je ve svém živlu a rozumí tomu. Normálně se stydím, že mě tato jednoduchá argumentační konstrukce nenapadla taky a neřekl jsem jí na Václaváku. Není drahá energie = není inflace = není potřeba valorizovat důchody = není potřeba valorizovat církevní restituce. A to nemluvím o tom, že v ČEZu je takový zisk, že by se ten výkup akcií nejspíš zaplatil z toho.
Místo toho se vládě podařilo naštvat hodně lidí vysokými cenami, leckoho i zbídačila, což žene do houfu ty, kteří si dovedou představit, jaká budoucnost nás čeká. Pak naštvala důchodce, že jim odmítla valorizovat důchody, pak naštvala ateisty, protože církevní restitutce valorizované budou, pak přišli s pozdějším odchodem do důchodu a se zdvojnásobením daně z nemovitosti. A pak se Andrej posadí v Právu proti intervjukovi a pěti větami řekne, že to celé nebylo vůbec nutné a dalo se to vyřešit tak, aby to nedopadlo ani na státní rozpočet ani na občany… Už víte, proč vybudoval Agrofert? Jo, nestačí se jen hemžit a mluvit o evropských hodnotách… musí se to i umět. A „hrdý populista“ hájící zájmy 2,4 milionu lidí má pré.
Nepochybuju, že dneska před úřadem vlády zazní od Andreje pár dalších podobných rad. Když si to tak vezmu, na prezidenta by ho byla škoda.
Vláda samozřejmě nebude poslouchat… prý si udělá zasedání v Jeseníku. To by tak hrálo, aby se tu nějací hejhulové vymezovali proti pokrokovým evropským hodnotám a nechápali zásadní důležitost vládní koncepce, řídit stát jako dojnou krávu.
Proč to celé vlastně píšu…
Hele, vládní úprk do Jeseníku by se měl stát standardem. Oni by v Práglu vlastně neměli vůbec být. Měli by imrvére odněkud slyšet, že to dělají blbě. Imrvére by měli mít kolem dveří nějaký ten dav, který bude vyjadřovat nelibost. Jen ať si Pětikolka při zasedáních po celé republice pěkně ujezdí prdel. Oni jsou totiž v klidu právě a jenom v naší stověžaté matičce. Jedině tam je pořád nadkritické množství libtardů, kteří jim za zbídačování líbají ruce.
A tak by se hodilo, kdyby pěkně dělali výjezdní zasedání, protože těch Vondráků a Macurů, co by je vítali chlebem a solí, zase není tolik. Hodilo by se, kdyby v Praze neměli klidu a pěkně poznali život mimo hlavní město.
Doufám, že někdo Fialovi v Jeseníku řekne, co si o něm myslí. Tak jako mu to řekli (tuším) v Otrokovicích před nákupním střediskem.
Jak jsem napsal předevčírem… změna u nás nastane, až vláda zjistí, že je ukrutánsky sama. Až všichni ti Fialové a Rakušanové zjistí, že je fakt nikdo nemá rád a každý jim přeje jen to nejhorší. Musíte uznat, že nasírat obyvatelstvo, to jde Fialovi přímo skvěle a celá vládní skvadra se mílovými kroky přibližuje k bodu, ze kterého už není návratu. Měli bychom jim pomoci tuto skutečnost pochopit.

 
Vidlák
The post Všichni už jsou v Jeseníku first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden