Během několika týdnů se začne v Rusku platit také digitálním rublem
RSS

Během několika týdnů se začne v Rusku platit také digitálním rublem

Dnes již 95% zemí světa v nějaké formě testuje či dokonce aktivně zavádí CBDC, tedy digitální měnu centrální banky. Mezi zeměmi, které již prošly kompletním pilotním programem, patří i Rusko, které je v tomto směru poměrně daleko, v Evropě se mu v tomto směru může rovnat pouze Švédsko.
Připomínám, že CBDC již funguje například v Nigérii nebo na Jamajce, ale v brzké době by měla začít fungovat v desítkách dalších zemí. Bankovní krize, která byla odstartována v USA, má zřejmě za cíl právě zavedení CBDC v západních zemích.
Ovšem Rusko bude v tomto ohledu o něco napřed. A právě zavádění CBDC nejen v Rusku, ale i v Číně – kde již funguje – nebo v Indii, kde jsou již také se zaváděním digitální měny poměrně daleko, mne přesvědčuje o tom, že globalistické plány na budoucí zavádění digitální totality nejsou záležitostí výhradně západního světa.
O tom ostatně svědčí i fakt, že jako první pokusné země byly zvoleny právě Nigérie či Jamajka.
Zde je ovšem třeba zdůraznit, že dokud všude existuje hotovost, není CBDC až tak nebezpečným nástrojem. Tím se stane až po zrušení hotovosti, které by samozřejmě mělo být pozvolné.
Pokud vše půjde podle plánu, právní rámec pro digitální rubl Ruské banky bude ratifikován někdy v příštích čtyřech týdnech.
Sledovatelná , programovatelná a vysoce centralizovaná digitální měna bude uvolněna po dokončení pilotního programu zahrnujícího třináct ruských bank.
RIA Novosti zveřejnila 27. března článek, ve kterém chválí přednosti této „třetí formy národní měny.“
Shrneme. Digitální rubl:
Není decentralizovanou kryptoměnou. Je vydáván a kontrolován „výhradně“ ruskou centrální bankou.
Je dalším pohodlným platebním prostředkem.
Je velmi bezpečný! Centrální banka Ruska pojišťuje vaše finanční prostředky a regulátor okamžitě zablokuje podezřelé transakce.
Je velmi transparentní! „Digitální peněženka bere v úvahu nejen historii transakcí, ale také akce s každým rublem.“
Je programovatelný! „Inteligentní kontakty vám umožňují za určitých podmínek posílat peníze z peněženky do peněženky.“
Je tak pohodlný, že ke svému fungování nepotřebuje ani internet.
Lze jej použít k platbě za veškeré zboží a služby.
Usnadní vzájemný obchod.
A co o tomto údajně přátelském digitálním tokenu říkají lidé, kteří nejsou placeni ruskou vládou, ale přesto jsou jejími stoupenci?
Katyusha.org (pro-Putinova, vlastenecká/konzervativní alternativní média) napsala  22. března:
Digitální rubl je implementací projektu digitální měny Světové banky/WEF a centrální banky v Rusku. Pokud jde o otázku: „Kde se píše, že Banka Ruska hodlá nahradit hotovost?“ Na to existuje přímá odpověď – ve vyjádřeních nejvyšších představitelů Ministerstva financí a Banky Ruska.
Náměstek ministra financí Ruské federace Aleksej Mojsejev prohlásil: „Digitální rubl je náhradou za hotovostní rubl.“ „Digitální rubl nakonec nahradí hotovost, ale přechodné období bude dlouhé,“ řekl Sergej Švecov, první místopředseda Bank of Russia na Mezinárodním ekonomickém fóru v Petrohradě.
Finanční analytik s rozsáhlými zkušenostmi s řízením komerčních bank Alexander Ležava s tímto hodnocením souhlasil: „Proč je digitální rubl nebezpečný pro nás všechny? Nebezpečná je skutečnost, že je programovatelný, na rozdíl od všech dnes existujících bezhotovostních systémů… Centrální banka bude mít úplné finanční informace o každém z nás.“
Místní média (madaganmedia.ru)  napsala  23. března:
Odborníci se domnívají, že zavedení digitálního rublu povede k totální kontrole ze strany státu. Každý rubl bude mít svůj vlastní kód – obdobu čísla na bankovce.
Pokud je každý rubl označen, znamená to, že nebudou žádné problémy se sledováním absolutně všech peněžních transakcí Rusů – úřady budou moci zjistit, kde občan dostal peníze, komu je poslal, co udělal, za co zaplatil a co koupil.
Obecně bude život pod digitálním dohledem, říkají ekonomové. Koncept soukromí prostě zmizí. Pro úřady bude snadné pokutovat, omezovat občany a cokoli jim zakazovat. Nechtěné osoby lze snadno oddělit od digitální peněženky. A je to – nežádoucí člověk nemá co jíst, nemá z čeho platit byt.
S rozšířeným přijetím digitálního rublu už lidé nebudou moci schovat ani rubl. Chudé rodiny nemohou nyní mimo jiné žít z nezdanitelných nájemních bytů, černých mezd nebo státních dávek, aniž by ukazovaly svůj plný příjem.
Podle ekonomů je podíl neformální ekonomiky v Rusku 30 % a více a zhruba 20 milionů lidí pobírá „obálkové“ platy.
Se spuštěním výlučně digitálního rublu začne pro Rusy digitální koncentrační tábor…
Ve skutečnosti to bude začátek spuštění stejného QR kódu, který se pokusili spustit během pandemie – nyní úřady dokončí, co začaly, varují odborníci.
Další místní média  informovala  24. března:
Globální finanční elita bude dávat do oběhu digitální peníze.
Známý ruský ekonom Valentin Katasonov řekl DEITA.RU o realizaci skutečného podvodu století, kdy „zlatá miliarda“ nahradí všechny běžné papírové peníze…
Jak poznamenal odborník, nejdůležitějším aspektem podvodu bude zbavit lidi práva utrácet peníze tajně, protože s příchodem jejich digitálních protějšků budou všechny lidské transakce pod úplnou kontrolou operátorů nového systému.
Strážce rodinných hodnot si myslí   o digitálním rublu toto:
Digitální měny centrální banky jsou globalistickým projektem MMF a G7.
Naděje na obcházení sankcí pomocí digitálního rublu je iluzorní.
Základna cizích prvků činí celou infrastrukturu digitálních rublů zranitelnou vůči vnější špionáži a hackerství.
Pomocí digitálního rublu bude centrální banka Ruské federace schopna shromažďovat důvěrná data o platbách a uživatelích v bezprecedentním měřítku. Tato data lze použít ke špehování soukromých transakcí občanů, získávání a ovládání citlivých informací o jednotlivcích a organizacích. Riziko úniku těchto dat. Možnost zablokovat digitální peníze nepohodlným lidem stisknutím tlačítka.
Časem může digitální rubl úplně vytlačit hotovost z oběhu a v důsledku toho vytlačí práva a svobody občanů!
Elektronicko-digitální koncentrační tábor vyžaduje elektronické peníze, jejichž pohyb lze snadno sledovat a které může kdokoli kdykoli zablokovat. Pro komplexnější kontrolu lze digitální rubl propojit s lidskou biometrií.
Tolik shrnutí z ruských médií, která jsou vesměs deklarovaným zavedením CBDC zděšena. Vše výše uvedené samozřejmě platí pro všechny země, které se zavedením CBDC počítají.
Ostatně, ECB nezůstává pozadu, digitální euro by mělo začít fungovat jako platidlo již velmi brzy, nejpozději během příštího roku. Celkově se zdá, že roky 2023 a 2024 budou zásadní pro zavádění CBDC ve většině zemí světa.
Pokud se to nezastaví a nepodaří se ochránit hotovost, nastane nevídaná digitální diktatura. Jediná rada tak je maximálně používat hotovost  a po zavedení CBDC tuto digitální měnu ideálně zcela ignorovat…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Během několika týdnů se začne v Rusku platit také digitálním rublem se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden