Katastrofa na řece Ohio: do přehrady narazil člun převážející 1400 tun metanolu
RSS

Katastrofa na řece Ohio: do přehrady narazil člun převážející 1400 tun metanolu

Tři velké bárky, z nichž jedna převážela 1 400 tun metanolu, se na řece Ohio v Louisville ve státě Kentucky po odpojení od remorkéru zaklínily do hráze a částečně se potopily. (Foto: Twitter)







Louisvillská městská záchranná služba uvedla, že k plavební nehodě došlo v úterý brzy ráno, když se tři bárky – součást skupiny deseti člunů – uvolnily z remorkéru poté, co narazily do konstrukce u vjezdu do Portlandského kanálu poblíž říčních zdymadel a přehrady McAlpine.








„Pomalu umíráme“: Obyvatelé v Ohiu hlásí podivné zdravotní problémy
Videozáznamy z úterního večera ukazují tři bárky přimáčknuté k mostu.



Bárka převážející 1 400 tun metanolu je částečně potopena u přehrady McAlpine.



#BREAKING : Multiple Emergency Response Teams has been Deployed to Address Submerged Barge Carrying 1,400 Tons of Toxic Methanol in the Ohio River #Louisville | #Kentucky ⁰A major incident has taken place in the Ohio River near Louisville, Kentucky, requiring multiple… pic.twitter.com/swXQD8c5Zk — R A W S A L E R T S (@rawsalerts) March 29, 2023
Náhoda, nebo plán? Velice podezřelé okolnosti nehody v Ohiu
Mluvčí pobřežní stráže Chris Davis řekl televizi NBC News, že státní a federální agentury se snaží bárky odstranit. Doprava po řece byla zastavena.



Louisville | Barge containing 1,400 tons of methanol, loose on the Ohio River pic.twitter.com/tMf6YQMB1r — Nerdy ???????????????????? (@Nerdy_Addict) March 29, 2023 Emergency Response Team (ERT) at a barge incident on the Ohio River in Lville. 10 of 11 barges are loose from the tug. One carrying 1400 tons of methanol partially submerged at McAlpine Dam. Nearest water intake is in Henderson. @USCG @kyfishwildlife @ORSANCOchannel pic.twitter.com/qyWJZkTYGg — Kentucky EEC (@KentuckyEEC) March 28, 2023
Další výbuch v Ohiu. Tentokrát v továrně na výrobu kovů
„Uzavřeli jsme dopravu.“



„Budou probíhat záchranné práce a bude to nebezpečné,“ řekl Davis.



Společnost Louisville Water Co. prozatím oznámila, že incident nevyvolal ekologickou katastrofu a pitná voda ve městě zůstává nedotčena.




Vědci mířicí do Ohia na odstraňování následků havárie, zahynuli při leteckém neštěstí
„ Vaše voda je bezpečná k pití,“ uvedla vodárenská společnost v příspěvku na Facebooku.



Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí uvádí, že metanol je vysoce toxický pro lidi i volně žijící zvířata. Tato chemická látka, zařazená do kategorie „toxických alkoholů“, se běžně vyskytuje v nemrznoucích směsích, čističích karburátorů a kapalinách do ostřikovačů.



… a tento incident přichází v návaznosti na únik toxické vody z vykolejení vlaku ve východní Palestině, která se dostala do řeky Ohio, což přimělo vodohospodářské agentury přijmout preventivní opatření k zabezpečení pitné vody pro miliony lidí.



Zdroj: zerohedge.com




Po následujících záběrech vám může dojít, proč vykolejil vlak v Ohiu
Článek Katastrofa na řece Ohio: do přehrady narazil člun převážející 1400 tun metanolu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden