50 % mileniálů si myslí, že k odchodu do důchodu potřebují pouze 300 tisíc dolarů
RSS

50 % mileniálů si myslí, že k odchodu do důchodu potřebují pouze 300 tisíc dolarů

Tohle musí být jeden z nejlepších nadcházejících budíčků, jaký jsme kdy viděli. Nový průzkum, který minulý týden zveřejnila společnost Acorns, odhalil, že polovina mileniálů si myslí, že jim k „pohodlnému důchodu“ stačí 300 000 dolarů (6 912 900 korun českých, pozn. red.). (Foto: Flickr)







Jak je uvedeno v článku, je to samozřejmě jen zlomek toho, co budou skutečně potřebovat k pohodlnému důchodu.



Generace X a Z měly o něco vyšší odhady, když odhadovaly, že k důchodu budou potřebovat 500 000 USD, zatímco boomers mají jasnější představu a chápou, že k důchodu budou potřebovat blíže 750 000 USD.







Catherine Collinsonová, generální ředitelka a prezidentka Transamerica Institute, který studii provedl, k tomu uvedla: „Důchodci by měli být schopni vydělávat více peněz: „Odhadované úspory na důchod pro všechny pracovníky jsou nízké. Obávám se, že se nepřemýšlí dostatečně velkoryse, pokud jde o to, kolik by si měl kdo spořit.“



Jak se uvádí v článku, lidé by se měli zaměřit na zhruba 75 % svého příjmu před odchodem do důchodu. To by znamenalo, že průměrný mileniál vydělávající 68 703 dolarů by si musel naspořit 1,8 milionu dolarů, aby mohl pohodlně odejít do důchodu ve věku 67 let.



Více než 40 % respondentů průzkumu uvedlo, že ke svým odhadům dospěli „pouhým odhadem“.



„Je překvapivé, že lidé nevyužívají dostupné nástroje v takové míře, v jaké by mohli a měli,“ řekl Collinson.



Jejich odhad 750 000 dolarů „je mnohem vyšší, než kolik mají ve skutečnosti naspořeno na všech svých penzijních účtech,“ řekla o lidech v boomu, kteří mají na penzijním účtu v průměru jen 200 000 dolarů.



Zdroj: grow.acorns.com
Článek 50 % mileniálů si myslí, že k odchodu do důchodu potřebují pouze 300 tisíc dolarů se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden