Maďarsko přidáno na seznam „nepřátelských zemí“ ruské vlády
RSS

Maďarsko přidáno na seznam „nepřátelských zemí“ ruské vlády

Vláda Ruské federace zařadila Maďarsko na seznam zahraničních států a území, které se „dopouštějí nepřátelských akcí vůči Rusku, jeho společnostem a občanům“. (Foto: Flickr)







Země a území uvedené na seznamu zavedly nebo se připojily k sankcím proti Rusku uvaleným v reakci na vojenský útok proti Ukrajině.




Maďarský premiér Orbán: „Evropa trpí válečnou psychózou“
Maďarsko se na seznam dostalo jako součást Evropské unie.



Na záznamu jsou také Spojené státy, Kanada, Spojené království, Ukrajina, Černá Hora, Švýcarsko, Albánie, Andorra, Island, Lichtenštejnsko, Monako, Norsko, San Marino, Severní Makedonie, Japonsko, Jižní Korea, Austrálie, Mikronésie, Nový Zéland, Singapur a Tchaj-wan.




NATO by nemělo věřit Maďarsku a Turecku, tvrdí německý deník Die Welt
Ruská vláda poznamenala, že podle tohoto výnosu budou moci ruští občané a firmy, samotný stát, jeho regiony a obce, které mají devizové závazky vůči zahraničním věřitelům ze seznamu nepřátelských zemí, platit v ruských rublech. Nový dočasný postup se vztahuje na platby přesahující 10 milionů rublů měsíčně (nebo obdobnou částku v cizí měně).



Podle vládního nařízení vláda povoluje přesun vojenské techniky a zbraní do jiných členských států NATO pro ukrajinské ozbrojené síly přes Maďarsko, nikoli však přímý přesun téže techniky přes maďarsko-ukrajinskou hranici, ať už pozemní nebo leteckou cestou. pokračování textu




Třetí světová válka? Je to blízko, tvrdí Orbán
Kromě toho obchody ruských rezidentů s cennými papíry či nemovitostmi nebo poskytování rublových půjček, na nichž se podílejí subjekty ze zemí nepřátelských Rusku, vyžadují také zvláštní povolení ruské vládní komise, která má na starosti zahraniční investice.



Zdroj: hungarytoday.hu
Článek Maďarsko přidáno na seznam „nepřátelských zemí“ ruské vlády se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden