Byla podána žaloba na Pfizer, první země zřejmě nebezpečné přípravky zakáže
RSS

Byla podána žaloba na Pfizer, první země zřejmě nebezpečné přípravky zakáže

Jde o zemi, kde je ve srovnání se zeměmi západními zanedbatelná proočkovanost. Nicméně jde zároveń o zemi, která je v rámci kontinentu nejproočkovanější.
Hovoříme tím o Jihoafrické republice, která sice není proočkovaná jako evropské země (většina obyvatel zůstává stále neočkovaných), ale v rámci Afriky je v tomto směru značně před ostatními, neboť ve zbytku Afriky je proočkovanost někde kolem 5%.
Pokud bude podaná žaloba úspěšná, s čímž se vzhledem k dostatku důkazů počítá, měly by být genové injekce Pfizer v JAR zakázány jako nebezpečné. I když již byly podány i jiné žaloby, žádná necílí na Pfizer coby producenta nebezpečných produktů i s cílem tyto výrobky v zemi  zakázat.
Vědci a zdravotníci požadují u Nejvyššího soudu v jihoafrické Pretorii, aby byla přehodnocena mRNA vakcína společnosti Pfizer. Je to nebezpečné a neúčinné, říkají. Skupina hovoří v tiskové zprávě o „průlomovém soudním sporu.“
Jihoafrická aliance pro svobodu (FASA) se obrátila na Nejvyšší soud, aby zrušil licenci na vakcínu společnosti Pfizer. Organizace tvrdí, že schválení bylo „iracionální a nezákonné.“
Pokud k tomu dojde, mRNA vakcíny od Pfizeru budou staženy z jihoafrického trhu. Rozhodnutí povolit použití vakcín bylo založeno na nesprávných a chybných údajích poskytnutých pouze samotným Pfizerem, uvedla skupina.
Několik vědců a akademiků žalobu podporuje. Neurochirurg Herman Edeling, který se v oboru pohybuje více než 40 let, uvedl, že vakcína společnosti Pfizer nikdy neměla být označena za „bezpečnou“ a „účinnou.“ Do případu se zapojuje jako nezávislý soudní znalec.
Kardiolog Aseem Malhotra, který si sám aplikoval dvě dávky vakcíny Pfizer, dodal, že v mnoha případech vakcína způsobuje více škody než užitku a nikdy neměla být schválena.
Kardiolog se domnívá, že zavádění vakcín Pfizer by mělo být pozastaveno až do vyšetřování. „Pfizer jde k soudu!“ napsal na Twitteru.
„Doufejme, že jde o první z mnoha žalob,“ řekl britský poslanec Andrew Bridgen.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Byla podána žaloba na Pfizer, první země zřejmě nebezpečné přípravky zakáže se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden