Švédsko: Afghánec brutálně znásilnil ženu, pak ji hodil do důlní šachty
RSS

Švédsko: Afghánec brutálně znásilnil ženu, pak ji hodil do důlní šachty

Švédsko je nejnebezpečnější zemí pro ženy v Evropě a podle nových zjištění zároveň druhou nejnebezpečnější na světě, hned po JAR. I přesto tam již mnoho desetiletí volí většina žen přesně ty, kdo za tímto tristním stavem stojí. A ani podobné případy nepomáhají jejich probuzení z multikulturního snu.
Jako jakékoli jiné multikulturní zemi se ani Švédsku nevyhýbají stále častější případy vražd ze cti. K nim zřejmě patří i tento případ, kdy snad jen náhoda dopomohla k tomu, že se Afghánci nepodařilo jeho krajanku zavraždit.
40 letý muž, který pochází z Afghánistánu, byl včera zatčen kvůli podezření, že nejprve znásilnil ženu v Norbergu a pak ji hodil do důlní šachty. Muž údajně přišel do Švédska v souvislosti s invazí v roce 2015, bylo mu odepřeno povolení k pobytu, ale přesto stále pobýval v zemi.
K incidentu došlo v pátek odpoledne, kdy kolemjdoucí otec s dětmi slyšel ženu volající o pomoc z důlní šachty v Långgruvanu západně od Avesty, v obci Norberg. Ukázalo se, že žena, která je původem z Afghánistánu, byla znásilněna, vhozena do důlní díry a tam ponechána zemřít.
40 letý muž byl zatčen o víkendu pro podezření ze znásilnění a pokusu o vraždu. V úterý odpoledne byl vzat do vazby pro podezření z těchto trestných činů.
Zatčený muž údajně přijel do Švédska v  v roce 2015, ale nemá povolení k pobytu. Zůstal v zemi a nechtěl se vrátit do své vlasti.
„Má koordinační číslo ve Švédsku, proto není registrován v registru obyvatel,“ řekl správce švédské daňové agentury.
Muž si říká Mohamad Amini, mluví persky a podle záznamů o narození je mu 41 let. Jeho totožnost však nebyla ověřena a švédské orgány nebyly schopny objasnit, odkud skutečně muž pochází. Existuje mnoho důkazů, že je z Afghánistánu.
Podle soudních dokumentů má muž tři děti, ale žádnou ženu.
Žena byla nalezená v důlní šachtě mezi Avestou a Norbergem. Mělo jít údajně o ženu, kterou si Mohamad Amini chtěl vzít. Žena však odmítla mužovu nabídku k sňatku a on se jí pak pomstil tím, že ji znásilnil a strčil ji do důlní šachty.
„Měla štěstí. Na dně díry byl ještě nějaký sníh, který mohl pád utlumit. Ale je to stále velká hloubka. Obvykle to nekončí tak dobře, když spadnete do díry hluboké více než 20 metrů,“ řekl Lars Johansson, šéf záchranných služeb v Avestě.
Žena byla vytažena z důlní šachty pomocí vrtulníku. Zatím není jasné, jak dlouho tam byla žena uvězněna, než byla zachráněna.
Mohamad Amini byl již dříve odsouzen za trestný čin. Dvakrát byl odsouzen za nezákonné řízení a jednou za méně závažné drogové delikty. Pokaždé se trest zastavil na pokutě.
Při nelegálním řízení v roce 2021 muž uvedl, že má afghánský řidičský průkaz.
Amini byl poprvé odsouzen za trestný čin v roce 2019. V souvislosti s tím obdržel své koordinační číslo, protože předtím byl bez identity.
K uvedenému jen dodávám, že právě podobných invazistů bez jakékoli identity a bez registrace v nějakém migračním či azylovém centru je pravděpodobně víc než těch, kteří pobývají v Evropě s vědomím úřadů (v Rakousku zjistili, že asi jen o třetině příchozích úřady ví, většina je mimo systém).
Tito cizinci samozřejmě nepobírají žádné dávky, ale většina se slušně uživí prodejem drog, což byl podle všeho i zdroj příjmů tohoto údajného Afghánce bez jakýchkoli dokladů…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden