VIDEO: Podle Ursuly von der Leyen je EU nucena od Putina nadále odebírat suroviny, aby je nemohl prodat za větší peníze někomu jinému! Tím by prý EU pomohla Putinovi naplnit jeho válečnou pokladnu! Třeskutou dialektiku šéfky Evropské komise přebila sloven
RSS

VIDEO: Podle Ursuly von der Leyen je EU nucena od Putina nadále odebírat suroviny, aby je nemohl prodat za větší peníze někomu jinému! Tím by prý EU pomohla Putinovi naplnit jeho válečnou pokladnu! Třeskutou dialektiku šéfky Evropské komise přebila sloven

VIDEO: Podle Ursuly von der Leyen je EU nucena od Putina nadále odebírat suroviny, aby je nemohl prodat za větší peníze někomu jinému! Tím by prý EU pomohla Putinovi naplnit jeho válečnou pokladnu! Třeskutou dialektiku šéfky Evropské komise přebila slovenská vice-premiérka, když prohlásila, že daň z paliv se na Slovensku lidem snižovat nebude, protože by to prý pomohlo hlavně Slovákům s velkoobjemovými auty! Bizarní dialektika neoliberálů, které byste se normálně zasmáli, kdyby to nebylo myšleno naprosto vážně a se všemi důsledky!
Možná jste zaregistrovali v poslední době neschopnost Evropské komise a Rady dohodnout se na tzv. 6. balíčku sankcí proti Rusku, kterému se jinak říká Embargo balíček, protože má spočívat v zákazu dovozu 3 ruských surovin do EU, konkrétně ropy, plynu a uhlí, přičemž se mluví i o ruském jaderném palivu pro elektrárny jako o 4. typu energií. Jenže evropské země se nakonec na balíčku nedohodly, protože se ukázalo, že pro energetickou sebevraždu nakonec zvedly v Radě ruku jenom některé země , i když předtím zaznívaly výroky na okamžité odpojení od ruského plynu i ropy skoro od všech zemí EU.
Ursula von der Leyen na americké televizi MSNBC Nakonec odpojení neprošlo, protože odpor se ukázal nejen u Maďarska, ale i u Chorvatska, Itálie, Bulharska a Rumunska. Když se ukázalo, že odpor je značný, přidalo se k odporu i Německo a v tom okamžiku balík spadl pod stůl. Jenže, to se nelíbilo pánům ve Washingtonu, a tak bývalá německé ministryně obrany a současná šéfka Evropské komise Ursula von der Leyen musela naklusat k rozhovoru s americkou televizí MSNBC a musela vysvětlit, co se vlastně stalo, že Evropa se neodstřihne od ruských energií.
VIDEO: Kupujeme ropu od Putina, aby ji nemohl prodat jinde za větší peníze!
Vysvětlení, které z Ursuly k obrovskému šoku moderátorky vypadlo, je typická ukázka Hegelovské dialektiky, doslova jako vystřižená z učebnice. Šéfka Evropské komise totiž prohlásila, že kdyby EU přestala od Ruska odebírat ropu a další energie, tak ten zlý Putin by tu ropu prodal na světových trzích někomu jinému, a to za daleko vyšší cenu. To by potom vedlo k tomu, že Putin by měl vyšší zisky a mohl by tak snadněji naplňovat svoji válečnou pokladnu. Tohle bizarní vysvětlení Ursula potom zabila poznámkou, že tento přístup musí zaujmout i další země světa, aby se podařilo tímto přístupem Putinovu válečnou pokladnu vyčerpat!
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v13zdul","div":"rumble_v13zdul"});
Jinými slovy, musíme nakupovat od Ruska dál suroviny a energie jako dosud, za nízké ceny, protože když to neuděláme, pomohli bychom Putinovi vydělat ještě větší peníze! Tohle zdůvodnění, které by se hodilo do Silvestrovského pořadu jako fór roku, bylo ve skutečnosti myšleno zcela vážně a Ursula to zdůvodnila tím, že Evropa se bude chtít odpojit od ruských zdrojů postupně, průběžně, prostě za X roků, jak to půjde, pokud to půjde, jestli bude vůle, prostě podle hesla, že zahulíme, zatopíme, uvidíme.
VIDEO: Nesnížíme lidem daň z paliv, protože by to pomohlo lidem s Bavoráky a SUVéčky!
Tady alespoň vidíte, jak funguje evropský byrokratický aparát. Nejprve banda diletantů chce Evropu, průmysl a domácnosti odpojit od ropy a plynu, a když se to ukáže jako neprůchodné, začnou to zdůvodňovat bizarní dialektikou, ze které nevíte, jestli se máte smát nebo plakat. Jenže, tato zpráva je alespoň pro občany v EU jakžtakž pozitivní, je to závan rozumu v bezbřehém oceánu kolektivního šílenství Evropské unie. Jenže, úplně tutéž dialektiku předvedla před pár dny i slovenská místopředsedkyně vlády Veronika Remišová.
Ta totiž na slovenské televizi Joj v pořadu Na hrane prohlásila, že snižovat lidem na Slovensku sazbu daně z paliv je nesmysl, protože by to pomohlo hlavně majitelům aut s velkoobjemovými motory a s velkou spotřebou! Ne, to není vtip! To opravdu prohlásila a myslela to smrtelně vážně! Lidé si video posílají po sociálních sítí a baví se tímto cynickým výrokem, protože ukazuje, nakolik je současní slovenská vláda odtržena od problémů, které tíží obyčejné Slováky.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v13zdid","div":"rumble_v13zdid"});
Snížení spotřební daně na paliva ostatní evropské země zavádí kvůli tomu, aby nerostly ceny potravin, které se zaváží do obchodů nákladními auty na naftu, které mají daleko větší spotřebu než velkoobjemová SUV zbohatlíků na Slovensku. Spotřební daň se snižuje kvůli tomu, aby nerostly ceny městské a meziměstské autobusové a rovněž železniční dopravy na tratích, kde se používají dieselové lokomotivy a dieselové vozy.
Spotřební daň se snižuje kvůli tomu, aby nerostla cena kamionové dopravy, kterou se převáží skoro veškeré zboží z velkoskladů do všech měst. Spotřeba vozů SUV s velkými objemy motorů je v porovnání s kamionovou, nákladní a autobusovou dopravou jenom kapkou v moři. Když ale místopředsedkyně vlády pronese takový neuvěřitelný blábol, tak si lidé začnou uvědomovat, že politici jsou jim nejen k ničemu, ale že jim ničí jejich životní standard.
Krize jsou politiky úmyslně prohlubovány a zesilovány s přesně daným účelem
Politici v době krize dělají všechno proto, aby krizi nikoliv zmírňovali, ale naopak prohlubovali. To není náhoda. Prohlubování krize totiž dává vládám pravomoci ke krizovým a nouzovým stavům, které zjednodušují řízení, během nouzového stavu se nesmí pořádat demonstrace, mohou se zadávat státní zakázky bez výběrových řízení, je možné rekvírovat soukromé zdroje, movité i nemovité věci.
A je dokonce možné i využívat lidi na nucené práce. Už jsme viděli, jak politici dokázali 2 roky zneužívat virovou krizi a teď mají možnost využít krizi energetickou a potravinovou. Vysoké ceny paliv a neochota vlád snižovat a regulovat ceny paliv povede k enormnímu nárůstu cen za dopravu, která se promítne do cen veškerého spotřebního zboží, a to především takového, které je rychlo-obrátkové.
Diesel je podle posledních informací na Slovensku už dražší než benzín Zboží, které se zaváží 1x za 3 měsíce v roce, se vysoká cena paliv moc neprojeví, protože palivo z kamionu se rozpočítá na zboží, na každý kus zboží, jehož zásoba vydrží na čtvrt toku na skladě prodejny. Ale co třeba mléčné výrobky? Co třeba pečivo? Všechno, co se do obchodů zaváží každý den, se bude muset rozpočítat každý den do malého objemu zboží, které se za ten den prodá.
To logicky povede k tomu, že nejvíce se vysoká daň na palivu promítne do cen základních potravin. Taková je prostě realita. A namísto pomoci občanům v kritické situaci, kdy inflace likviduje domácí úspory, se lidé dozví od zástupkyně premiéra, že lidem se na palivech daň snižovat nebude, protože by to pomohlo peněženkám lidí s auty SUV.
Čím více poroste cena paliv na Slovensku a jinde v Evropě, tím rychleji dojde k přechodu obyvatelstva k elektrickým autům
Tohle prostě není normální. Lobotomizace politických prohlášení je jako mor, který se nakažlivě šíří po celé EU. Ursula hájí nákupy ruské ropy kvůli tomu, aby Putin nevydělal jinde větší prašule a na Slovensku paní Remišová neochotu slovenské vlády snížit daň na palivu svaluje na skupinu majitelů osobních aut s většími motorovými objemy.
Existuje tady ale ještě jedno vysvětlení, proč politici nechtějí lidem snižovat daň z paliv. Vysoké ceny benzínu a nafty totiž vyhovují programu Green Deal a lidi to bude nutit pořídit si o to spíš elektrická auta. Ano, je v tom zjevně úmysl podusit lidi vysokými cenami paliv a tím je donutit do nákupu klumpoletů, tedy parodií na auto v podobě baterkového vozu.
Tohle chtějí globalisté získat z krize na Ukrajině. Nabíjení elektrických vysavačů na 4 kolech pomocí šňůr z nabíječek Ten totiž po 7 letech můžete vyhodit, protože výměna bateriového setu vyjde na více peněz, než je zůstatková hodnota samotného ojetého elektrického auta. A to nemluvím o nepoužitelnosti elektrických aut na delší trasy, pokud tedy nemáte dopředu sjednanou a rezervovanou nabíječku na trase. A nezapomínejte na 40% snížený dojezd v průměru v zimních měsících.
Bohužel, tato energetická krize ale povede k tomu, že mnoho lidí bude donuceno se spalovacích aut vzdát, protože paliva budou tak drahá, že se to v porovnání s elektrickým autem nevyplatí. Tohle je přesně plánem globalistů. Žádná krize nesmí přijít nazmar! Když je krize paliv, tak se ta krize použije k urychlení protlačení elektrických aut mezi lidi. Krize na Ukrajině bude prostě konceptuálně vyždímána k urychlení Agendy 2030!
-VK-
Šéfredaktor AE News
S námi čtete, s námi objevujete
Upozornění pro podporovatele: Došlo ke změně bankovního účtu. Více informací   zde .
Vážení čtenáři Aeronetu, pokud se vám líbí naše investigativní žurnalistika a komplexní analýzy, které pro Vás už 8. rokem děláme, pokud se vám líbí naše články, videa a pravidelné páteční pořady na SVCS, a chcete-li, abychom vám i nadále mohli přinášet nové informace a politické analýzy a komentáře, přispějte prosím jakoukoliv sumou v závěru tohoto měsíce na naší obvyklé darovací stránce  zde , ale pouze v případě, že si to můžete dovolit, tedy podle svých možností. Každý příspěvek má smysl, každý se počítá, malý i velký. Zatím jsme vysbírali jen cca.  62%  z cílové sumy a  do konce měsíce zbývají 2 dny . Přispět můžete bankovním převodem, PayPalem, kryptoměnami Bitcoin, Bitcoin Cash a Ethereum, a poštovní složenkou na účet. Naše práce může pokračovat jedině s Vaší podporou, jinak to není možné a nemělo by to ani smysl, protože podpora musí být oboustranná.  Náš server je tu pro vás. Za Vaši podporu a pomoc předem děkujeme!


Nejčtenější za týden