VIDEO: Americká CNN odvysílala reportáž s Ukrajinci evakuovanými do Ruska s cílem získat rozhovory s unesenými osobami, které měly být zavlečeny do Ruska násilím, jak tvrdí obžaloba ICC v Haagu! Jenže nikoho takového redaktoři nenašli a CNN začala opatrně
RSS

VIDEO: Americká CNN odvysílala reportáž s Ukrajinci evakuovanými do Ruska s cílem získat rozhovory s unesenými osobami, které měly být zavlečeny do Ruska násilím, jak tvrdí obžaloba ICC v Haagu! Jenže nikoho takového redaktoři nenašli a CNN začala opatrně

VIDEO: Americká CNN odvysílala reportáž s Ukrajinci evakuovanými do Ruska s cílem získat rozhovory s unesenými osobami, které měly být zavlečeny do Ruska násilím, jak tvrdí obžaloba ICC v Haagu! Jenže nikoho takového redaktoři nenašli a CNN začala opatrně obracet, že mnoho z těch Ukrajinců je na straně Ruska! Situace je pro Kyjev vážná, už i americké propagandistické stanice pomalu obrací narativ! Do Ruska uprchlo 5 milionů Ukrajinců po vypuknutí války a mnozí se na Ukrajinu už nevrátí, ani kdyby chtěli, protože Kyjev je označuje za kolaboranty, přiznala CNN v reportáži!
Po úniku několika stovek tajných dokumentů Pentagonu o stavu války na Ukrajině se začínají v amerických médiích dít neuvěřitelné věci, které časem dorazí i do ČR a na Slovensko, ale s určitým zpožděním. Americká média po tzv. úniku informací z Pentagonu začínají obracet narativ o Ukrajině a v čele tohoto procesu nestojí nikdo jiný než americká stanice CNN , donedávna hlavní propagandistická mašina a dezinformační médium v USA č. 1 o tom, jak hrdinná ukrajinská armáda vítězí v konfliktu a Rusko už nemá pomalu ani jídlo pro ruské vojáky. Po úniku materiálů z Pentagonu došlo jako na povel k neuvěřitelnému obratu. CNN o víkendu odvysílala naprosto neuvěřitelnou reportáž z Ruska, kde natočila rozhovory s Ukrajinci, kteří po vypuknutí války na Ukrajině byli relokováni do Ruska.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v2gezfi","div":"rumble_v2gezfi"});
Zatímco Mezinárodní trestní soud (ICC) v Haagu tvrdí, že Ukrajinci a jejich děti byli do Ruska odvlečeni a uneseni, tak Moskva označuje taková obvinění za absurdní. CNN se proto rozhodla, že vyšle do Ruska štáb a pokusí se natočit rozhovory s unesenými Ukrajinci, což mělo v podstatě fungovat jako důkaz. Jenže, celé to dopadlo úplně obráceně a výrazy moderátorů a analytiků na CNN v reportáži potvrzují, jaký šok to pro ně byl.
Nikoho uneseného se jim totiž nepodařilo najít, nikdo se jim nepřihlásil, a tak natočili rozhovory s těmi Ukrajinci, kteří byli k dispozici a výsledek byl doslova šok. Jak potvrdil moderátor CNN, mnoho z nich má silně proruské postoje a na Ukrajinu se vracet nechtějí, jedině na návštěvu v době, až taková města jako Mariupol budou pod pevnou ruskou kontrolou. Další Ukrajinci by se třeba i vrátili na Ukrajinu, ale mají strach, že Kyjev je nechá zastřelit jako kolaboranty, když v době vypuknutí války neuprchli na západ Ukrajiny a do EU, ale naopak na východ do Ruska, do země agresora.
Americká CNN začala pomalu obracet narativ o Ukrajině a Rusku
Moderátor CNN byl doslova jako opařený, protože štábu CNN se nepodařilo v Rusku najít ani jednu jedinou osobu, která by potvrdila, že byla do Ruska odvlečena násilně a proti své vůli, buď jako samostatná osoba, anebo spolu s dítětem. Nikoho takového CNN nenašla a analytik, který byl členem štábu, začal vysvětlovat situaci, že mnoho Ukrajinců uprchlo do Ruska, protože neměli jinou možnost uprchnout jinam.
A že na Ukrajinu se nevrací ani ne tak proto, že by je Putin násilím držel v Rusku, ale kvůli tomu, že mají strach se vrátit na Ukrajinu, kde se na Ukrajince uprchlé do Ruska hledí jako na kolaboranty. Podle analytika CNN má sice Kyjev právo být naštvaný na všechny, kteří vyjadřují sympatie k Rusku, ale neměli by prý do toho být zahrnováni uprchlíci, kteří prostě po vypuknutí války neměli na výběr a museli opustit své domovy.
Ukrajinci prchali před válkou podle svého etnického původu. Ukrajinci s ruskou národností do Ruska, Ukrajinci ze západu Ukrajiny do EU Neuvěřitelná reportáž na CNN se už dostala i do ruských médií a ukazuje se, že v USA se po úniku utajených materiálů o Ukrajině začínají dít neuvěřitelné veletoče, které lze definovat asi tak, že z ostrého anti-ruského a hysterického postoje se narativ začíná přesouvat do pozice, že Rusko sice pořád je agresor, ale ti uprchlí Ukrajinci asi fakt nebyli do Ruska zavlečeni násilím.
Mnozí z nich jsou opravdu pro-ruští a nechtějí o Ukrajině už ani slyšet a ti, kteří by se třeba i vrátili, tak nemohou, protože se bojí Kyjeva a odplaty Zelenského vlády. Panečku, taková reportáž by ještě nedávno byla považováno za velezradu Ukrajiny, za ruskou propagandu, za dezinformační reportáž, která jde na ruku Kremlu. Jenže… časy se mění. Uniklé dokumenty z Pentagonu něco spustily. A to je proces změny přístupu k Ukrajině!
Ukrajina přerostla americkým neoconům přes hlavu, už se nehraje o Donbas, ale o nový světový řád
Dokumenty podle všeho neunikly, ale byly uniknuty! To je zásadní rozdíl. Ta neuvěřitelná ochota amerických médií přebírat informace z těchto dokumentů a měnit podle nich narativy, to není důsledek prozření těchto médií, že by se probudily a vydaly se cestou hledání pravdy. Ne, to bylo naivní si myslet. Ta změna rétoriky přichází na objednávku, protože situace s válkou na Ukrajině se nejen nevyvíjí pro USA dobře, ale Rusko nebezpečně ohrožuje postavení amerického petrodolaru ve spojenectví s Čínou.
A to dalece a dalece přesahuje nějakou Ukrajinu, která v tom okamžiku pro USA ztrácí na významu. V tom okamžiku se hraje o přežití americké dominance ve světě, hraje se o zachování petrodolaru a Ukrajinu právě, tedy podle těch jako uniklých tajných dokumentů, čeká porážka a Rusové toto vítězství mohou přetavit do nového světového řádu, do nového multipolárního systému řízení světa.
Henry Kissinger Čím více budeme podporovat Ukrajinu, tím více budeme vhánět do vzájemné náruče Rusko s Čínou! To je výrok Henryho Kissingera z loňského roku. A podívejte se, najednou po roce to začíná americkým neoconům docházet, že čím déle budou podporovat Ukrajinu, tím těsnější svazek mezi Moskvou a Pekingem vznikne. A tak došlo k čemu?
No přece k tomu, že vrchní holka globalistů pro všechno, tedy Emmanuel Macron, začala najednou neuvěřitelně a intenzivně tlačit [ 1 ] myšlenku “ čínského míru ” na urovnání konfliktu na Ukrajině! Zastavit teď válku bude znamenat následující: Rusko vyhraje a ponechá si získaná území, ale nedojde ke splnění zadaných úkolů, tedy nedojde k dokončení demilitarizace a denacifikace Ukrajiny.
Varování Henryho Kissingera se naplňuje a neoconi s ročním zpožděním zatahují za záchrannou brzdu a vysílají Macrona na nemožnou misi
Z hlediska územních zisků ale půjde jednoznačně o ruskou výhru. Pro Ukrajinu cokoliv, co bude končit jiným výsledkem než stažením Rusů z celé Ukrajiny, včetně Krymu, bude znamenat totální porážku. Zelenský rezignuje, nic jiného mu nezbyde. Ovšem ukončení bojů umožní Rusku nevázat se jen na Čínu. A o tohle jde Američanům v první řadě. Začali poslouchat Kissingera, i když s velkým zpožděním. Na Rusko se nesmí už vyvíjet takový tlak, protože by to dále vedlo k nebezpečnému sbližování Pekingu a Moskvy. Otázkou ale je, jestli už není pro neocony pozdě. Sbližování Číny a Ruska totiž podle některých ruských ekonomů již překročilo kritický bod a není z něj návratu.
Emmanuel Macron a Xi Jin-Ping Macron se snaží hasit hořící stodolu v podstatě ve chvíli, kdy už požár dohořívá a ze stodoly už nic prakticky nestojí. Tvářit se teď, že taková činnost je přínosná, je hodně iluzorní. Mezi Ruskem a západním světem shořelo víc než jen stodola evropského míru a spolupráce. Mezi Ruskem a Západem totiž shořel most pro vzájemnou komunikaci, pro vzájemný obchod, shořely i trubky, které spojovaly Evropu s Ruskem a kudy proudil plyn, Američané je pro jistotu vyhodili do povětří, shořela obchodní partnerství, shořely právní garance, shořely ruské vklady v evropských bankách, které byly ukradeny, shořely poslední zbytky důvěry Ruska v tzv. západní demokracii.
Nový čínský ministr obrany přijel do Ruska a bude vyjednávat co? Na stole je prý dosud utajený vojenský pakt Rusko – Čína!
Rusko se plně přeorientovalo na Čínu, Indii, Írán a obecně na země BRICS a státy 3. světa. Právě dnes v úterý navíc přiletěl do Moskvy nový čínský ministr obrany [ 2 ] a stráví v Rusku celé 3 dny. Část jeho pobytu bude přitom neveřejná. Bude se prý jednat o rozvinutí vojenské spolupráce. Mluví se dokonce o vojenském paktu, o prvních obrysech jeho podoby. Nejde tím pádem o zdvořilostní návštěvu, jde o vojenskou spolupráci na nejvyšší úrovni v nějaké věci, v nějaké operaci. V této situaci se už “ čínský mír ” v Evropě jeví úplně jinak. Ať už se dohodne o osudu Ukrajiny cokoliv, Moskva a Peking už rozvíjí jinou úroveň spolupráce, která nemá žádné historické obdoby. A důvod je prostý.
Ministři obrany Ruska a Číny, Sergej Šojgu a Li Šangfu, na summitu v Moskvě Čína se blíží sama válce o Taiwan a střetnutí s americkou armádou, což bude největší válečný konflikt k historii. Čína má kapacity na porážku americké armády v Pacifiku, má více lodí, více letadel, více nadzvukových raket. Jenže, do takového konfliktu nemůže jít Čína sama. K tomu potřebuje mít za zády spojence, obrovského a mamutího spojence, kterým může být jedině a pouze Rusko.
Pokud Rusko a Čína uzavřou vedle ekonomické i vojenskou alianci, potom Američané se budou muset rozhodnout, jestli budou riskovat válku proti Číně a Rusku společně, anebo se USA z Taiwanu stáhnou. Američané tak mocně útočili na Rusko a Čínu, až se obě země proti USA spojily a teď ohrožují nejen postavené petrodolaru, ale i postavení americké globální moci Pax Americana. Bez těchto amerických kroků by k takovému spojení Pekingu a Moskvy nikdy nedošlo. A proto uniklé materiály z Pentagonu způsobují takové změny v amerických médiích. Není to nic jiného, než příprava médií na neodvratné: Na jiný svět po konci války na Ukrajině.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden