Také New York již bude měřit občanům uhlíkovou stopu
RSS

Také New York již bude měřit občanům uhlíkovou stopu

USA tak následují příkladu evropských zemí, kde se již v testovacím programu zavádí různé způsoby měření uhlíkové stopy, i když zatím koncipované tak, že se do těchto měření zapojují jen dobrovolníci a neexistuje zde systém trestů.
V Evropě již měří uhlíkovou stopu například v Itálii, konkrétně v Boloni a Římě , dále v Holandsku , Rakousk u, Německu , Velké Británii , Norsku …..
Měření uhlíkové stopy by mělo být v budoucnu povinné a bude založeno na systému sociálních kreditů.
Každý občan EU bude při přílišné produkci CO2 platit „uhlíkové odpustky,“ ale to lze samozřejmě praktikovat až v momentě, kdy bude plně připraven systém měření uhlíkové stopy. I proto se testují různé způsoby, po jejichž vyhodnocení se zvolí ten nejlepší.
EU rychle následují i USA – konkrétně New York.
Vedení města New York City oznámilo, že bude vyhodnocovat údaje o kreditních kartách jednotlivých nákupů v obchodech, aby bylo možné sledovat výběr potravin obyvatel. Vedení města na programu spolupracuje se společností American Express.
Starosta města Eric Adams vysvětlil, že pochopení individuálního výběru potravin je krokem ke „snížení uhlíkových emisí“ občanů. Cílem je do roku 2032 snížit u obyvatel města emise oxidu uhličitého související s potravinami o třetinu.
S tím souvisí i plán WEF „  My Carbon “ („Můj uhlík“). Cílem je vytvořit „inkluzivní a udržitelná města,“ což je eufemismus pro totální klimatickou diktaturu.
Ale jak toho chtějí dosáhnout? New York nyní vyhodnotí všechny nákupy potravin, spočítá se průměrná bilance CO2 a poté se nastaví určité maximální hodnoty.
To pak může dojít tak daleko, že při každém nákupu uvidíte na pokladně svůj „osobní zůstatek CO2“ a možná i procento z maximální spotřeby CO2 za měsíc, které bylo dosud dosaženo.
Pokud si například koupíte 20 steaků a hromadu klobás na grilovací párty, tak dosáhnete svého měsíčního limitu CO2 a už vám nebude dovoleno nakupovat potraviny, které nebudou označeny jako „uhlíkově neutrální.“

A co víc, plány newyorské městské vlády také velmi jasně ukazují, jak důležitá je hotovost pro osobní svobodu. Každý, kdo platí  kartou, otevírá dveře sběračům dat a dává jim pravomoc rozhodovat o budoucích nákupech. 

S takovými metodami sledování a kontroly mohou být lidé nuceni žít vegetariánsky nebo vegansky, zejména proto, že maso a mléčné výrobky mají výrazně horší „bilanci CO2“ než obilí, zelenina nebo ovoce.
Potraviny si tak nebudete moci nakupovat podle chuti, ale jen podle toho, co vám systém právě dovolí…

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Také New York již bude měřit občanům uhlíkovou stopu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden