Tak jenom 24 ze sta Čechu věří vládě, paní Müllerová
RSS

Tak jenom 24 ze sta Čechu věří vládě, paní Müllerová

LUBOMÍR MAN


„Neříkejte. To je dost málo, ne? A odkud to tak přesně víte?“ „Z březnové zprávy CVVM, to je českého Centra pro výzkum veřejného mínění.”








 




Ale to ještě nic není, paní Müllerová. Představte si, že k přesně stejnému poměru, to je těch 24 věřících ze sta dotázaných, dospěla i mezinárodní agentura Morning Consult, která zase zkoumala kolik lidí v jednotlivých zemích věří svým premiérům. No a jak říkám. Je to pro nás Čechy zas jen 24 lidí z jednoho sta“.
„Ježíšmária, a to se dá se čtvrtinovou podporou lidí vůbec vládnout? To já mít v rodině, tak si na hřbitově hledám místo“.
„Máte malou výdrž, paní Müllerová. To naši vládci jsou vytrvalejší. Vezměte si jen toho premiéra.  Z 22 agenturou Morning Consult vybraných vládních premiérů se náš Fiala s oněmi 24 procenty podpory umístil na dvacátém prvním, čili předposledním místě. Za ním je už jen premiér Jižní Koreje s 21 procentní podporou“.
„Dobře, pane Švejku, ale to pořád mluvíte jen o těch 22 agenturou vybraných zemích. A mě by zajímala Evropa. Jak si s oblibou stojí náš premiér tady v Evropě?“
„Je s podporou lidí na děleném předposledním místě, paní Müllerová. Za ním je už jen premiér Norska, kterému věří 21 procent lidí. A tedy stejně tolik jako premiérovi Jižní Koreje, když zas vezmu v úvahu těch 22 vybraných zemí“.
„A co pan Macron, milostpane? Jak si stojí ten, když mu Paříž hoří pod nohama?“
„Stejně jako náš Fiala a premiér Holandska. Oba podporuje 24 lidí ze sta. Jako u nás“.
„Svatá bohorodičko, 76 chlapů (nebo trošku míň, protože někteří odpovídají „nevím“), stojí proti hloučku 24 věřících. Já to úplně vidím. Vy ne?“
„Já taky, ale už musím letět. Nebo mi U kalicha jako minule zavřou“.

The post Tak jenom 24 ze sta Čechu věří vládě, paní Müllerová first appeared on .


Nejčtenější za týden