Neuvěříte, co prohlásil reportér rakouské veřejnoprávní ORF (video)
RSS

Neuvěříte, co prohlásil reportér rakouské veřejnoprávní ORF (video)

Rakouská ORF je něco jako naše ČT, v případě rozhlasu ČRo. Jede tam také totožná jednostranná tendenční propaganda – zejména podlézavá k Bruselu, Berlínu a Washingtonu. I tamní veřejnoprávní média se dva roky věnovala tvrdé covidové a očkovací propagandě a také v Rakousku podporuje ORF tamní vládu, které z bruselské zádele nelezou ani špičky bot.
Také téma Ukrajiny je od samého začátku pojato ve stejném duchu jako na jakémkoli jiném mainstreamu. Krátce řečeno – veškerý mainstream v EU jede podle stejných not a ničím nevybočuje.
Stejné je to v názoru na batalion Azov. Kdo si dokáže najít dostatek informací a obrázků či videí, tak bezpochyby musí potvrdit, že jde o zcela nepokryté neonacisty. Mainstream však neváhá tyto bojůvky, které ve skutečnosti nemají daleko k ISIS, nazývat „hrdiny.“ Nyní se pravda o Azovu konečně objevila i na evropském mainstreamu.
Prapor Azov jsou neonacisté, je prohlášení z úst reportéra rakouského státního rozhlasu ORF  Christiana Wehrschütze. Wehrschütz je dlouholetý reportér zpravodajství ORF a jméno si udělal během balkánských válek v 90. letech. Z válečných kulis vždy referoval objektivně, jeho rozsáhlé znalosti „východních jazyků“ se ukázaly být nedocenitelnou hodnotou, a to nejen pro státní rozhlas.
Korespondent ORF Wehrschütz, který byl za svůj „styl“ zpravodajství oceněn, si evidentně „troufá“ nazývat věci jejich vlastními jmény.
V rámci „Klubu 3“, přednášky, ve které se šéfredaktoři rakouského deníku vyjadřují k aktuálním tématům, „na rovinu“ pohovořil o svých profesních zkušenostech na Ukrajině.
To, co každý den vidí a zažívá, je v bezpečném Rakousku těžko představitelné. „To, co se tam děje, je řezničina,“ řekl Wehrschütz v rozhovoru .
Dokonce i on, který byl sám vojákem domobrany, byl pravidelně šokován, „  my, mainstream, ve skutečnosti válku nezobrazujeme,  “ říká.
Zpravodaj již ujel v rámci Ukrajiny více než 44 000 km. Problémy, které z jeho pohledu nastanou, vidí v tom, že mírová dohoda nebude možná bez postoupení území.
„Kyjev  obyvatelstvo nepřipravil na to, že budou muset existovat bolestivé kompromisy,“ řekl Wehrschütz. Je pro něj proto důležité, že Západ musí znovu mluvit s Ruskem, protože „konflikt sám od sebe nezmizí“, pokračuje Wehrschütz.
“  Ukrajina má maximálně pět měsíců a pak se solidarita Evropy s Ukrajinou rozpadne ,“ troufá si nakonec reportér ORF –  s ohledem na  desítky let zkušeností ve „východoevropském světě“-  vyslovit jasnou předpověď. „Pokud nebudou vyhlídky na mír, v určitém okamžiku se ochota pomoci financovat tuto válku sníží,“ končí střízlivý rozbor.
Wehrschütz navíc vysvětluje, v čem vidí odlišnou ruskou strategii, jakou roli by mohla hrát Evropská unie a proč by konflikt na Ukrajině mohl přerůst v zástupnou válku mezi USA a Ruskem. Přirovnává ji také k válkám na Balkáně v 90. letech.

Nakonec Wehrschütz, pravděpodobně jediný objektivní mainstreamový reportér od začátku ukrajinské války, prohlašuje, že „není nejmenších pochyb o tom, že členové praporu Azov jsou neonacisté“. A dále, „jen se podívejte na to množství tetování, které vyšlo najevo, počínaje hákovým křížem, který jsem u tohoto praporu Azov v Mariupolu v roce 2014 a ve městě to nebyla „populární jednotka“.
„Battalion Azov je jednoznačně sbírka neonacistů,“ uzavírá Wehrschütz svůj „odvážný“ rozbor.
Tak co myslíte, jak dlouho potrvá, než přijde tento mainstreamový reportér o práci??
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 14 Průměrně: 4.8 ]


Nejčtenější za týden