Špičkoví lékaři tvrdí, že trans plavec má nespravedlivou výhodu
RSS

Špičkoví lékaři tvrdí, že trans plavec má nespravedlivou výhodu

Špičkoví lékaři řekli deníku New York Times, že transsexuální plavkyně Lia Thomasová má stále nespravedlivou výhodu oproti biologickým ženám, přestože sportovkyně podstoupila terapii potlačující testosteron. (Foto: Youtube)







Transgenderová plavkyně, která se narodila jako muž, vyvolala kontroverzi poté, co v březnu vyhrála mistrovství NCAA v plavání na 500 yardů.



Floridský guvernér Ron DeSantis reagoval tvrzením, že skutečnou vítězkou je biologická závodnice, která skončila na druhém místě.



Po vstupu do ženských soutěží se Thomasová vyšvihla v národních žebříčcích z 32. místa v mužských závodech na osmé místo v závodě na 1 650 yardů volným stylem.



Vile: Gov. Ron DeSantis (R-FL) declares Floridian runner-up Emma Weyant the 500-yard freestyle champion over trans swimmer Lia Thomas and calls transgender women “basically men.” pic.twitter.com/LjRDAVmaEA — The Recount (@therecount) March 22, 2022 Sportovkyně, které zpochybnily, že Thomasová má nespravedlivou výhodu, byly označeny za „transfobní“.



Přestože trans aktivisté tvrdí, že Thomasová podstupující terapii potlačující testosteron vyrovnává podmínky, špičkoví lékaři s tím nesouhlasí.



Penn’s Lia Thomas won the 500-yard freestyle at the NCAA women’s swimming and diving championships. Thomas becomes the first known transgender athlete to win an NCAA Division I championship in any sport. Full story from @katie_barnes3 : https://t.co/mYzU5uBDpS pic.twitter.com/zgmIEgKO5x — SportsCenter (@SportsCenter) March 17, 2022 „Fyziologie a biologie jsou základem“ sociálních aspektů, které ve sportu existují, uvedl pro New York Times Michael J. Joyner z Mayo Clinic.



Mezinárodní fyziolog Dr. Ross Tucker souhlasil a tvrdil: „Lia Thomasová je projevem vědeckých důkazů. Snížení hladiny testosteronu neodstranilo její biologickou výhodu“.



Jak jsme již dříve zdůraznili, jiné osobě, která je zjevně biologicky mužem, bylo umožněno snadno vyhrát významnou ženskou surfařskou soutěž v Austrálii.



Zdroj: infowars.com
Článek Špičkoví lékaři tvrdí, že trans plavec má nespravedlivou výhodu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden