Miliardář usiluje o nesmrtelnost plánováním posmrtné kryokonzervace
RSS

Miliardář usiluje o nesmrtelnost plánováním posmrtné kryokonzervace

Miliardář a technologický investor Peter Thiel řekl nezávislé novinářce Bari Weissové v jejím podcastu „Honestly with Bari Weiss“, že až mu smrt zaklepe na dveře, rozhodl se pro kryogenní zmrazení, i když si není zcela jistý, zda ho tato technologie v budoucnu oživí. (Foto: Alcor)







Weissová se Thiela zeptala:



„Je pravda, že jste se přihlásil ke kryogennímu zakonzervování, až zemřete, abyste mohl být v budoucnu oživen?“ „Ano,“ odpověděl Thiel.



Miliardář, který je v žebříčku miliardářů agentury Bloomberg na 271. místě s čistým jměním 8,1 miliardy dolarů, odpověděl:



„Ano… Ale považuji to spíše za ideologické prohlášení.“



„Neočekávám nutně, že to bude fungovat, ale myslím, že je to věc, o kterou bychom se měli pokusit,“ pokračoval Thiel.



Weiss se pak Thiela zeptal, zda plánuje, že jeho blízcí budou také zmrazeni. Tehdy prohlásil, že „není přesvědčen“ , že technologie (zatím) funguje tak, jak má.



„Spíš si myslím, že je třeba věci zkoušet. Zatím to není ono,“ řekl.



Thielův zájem o technologie proti stárnutí je součástí závodů mezi dalšími miliardáři fascinovanými věčným životem. V rozhovoru pro The Telegraph v roce 2014 uvedl, že je podepsán pod zmrazením biotechnologické firmy Alcor.



„Když vám řeknu, že jsem se na to [kryogeniku] přihlásil, vždycky se objeví reakce, že je to opravdu šílené, že je to znepokojující. Ale já to beru tak, že je to znepokojující jen proto, že to zpochybňuje naši samolibost.“



V roce 2006 přislíbil Theil společnosti Alcor finanční prostředky ve výši 3,5 milionu dolarů na dokončení vědeckého výzkumu zaměřeného na zmírnění a případné zvrácení oslabení způsobeného stárnutím.



Thiel vyjádřil své znepokojení nad tím, že lidstvo je rozptylováno konflikty a kulturními záležitostmi, zatímco by se mělo soustředit na jiné problémy, jako je například léčba rakoviny



„Stále si říkám, že nedělám dost pro biotechnologie a radikální prodloužení života nebo dokonce jen pro snahu investovat do léčby mnoha těchto velmi velkých chronických nemocí, které máme,“ řekl Weissovi.



Thiel se připojil k seznamu miliardářů, kteří se také chtějí nechat kryogenně uchovat. Někteří z nich si již nechali zmrazit svá těla při teplotě -321 °C v naději, že budou oživeni o několik století později, až lékařská věda pokročí natolik, že bude schopna léčit příčinu jejich smrti.



Zdroj: apple.com
Článek Miliardář usiluje o nesmrtelnost plánováním posmrtné kryokonzervace se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden