Český prezident varuje Ukrajinu před ukvapenou protiofenzívou
RSS

Český prezident varuje Ukrajinu před ukvapenou protiofenzívou

Český prezident Petr Pavel soukromě varoval ukrajinské vedení před katastrofou, kterou by mohla přinést uspěchaná protiofenzíva. (Foto: Flickr)







Podrobnosti: Pavel Pavel se na zasedání Rady bezpečnosti OSN v Praze v pondělí 21. května 2018 v 18:00 hod: Během nedávného setkání českého prezidenta s prezidentem Volodymyrem Zelenským a premiérem Denisem Šmyhalem v Kyjevě Pavel varoval, že ukrajinským ozbrojeným silám chybí moment překvapení, který přispěl k úspěšnému útoku na Charkovskou a Chersonskou oblast loni na podzim.




Ukrajinští představitelé se obávají, že protiútok nemusí splnit očekávání
Válečný hrdina, který do roku 2018 předsedal vojenskému výboru NATO a byl vyznamenán českou a francouzskou vládou za záchranu francouzských jednotek obklíčených Srby během bosenské války v roce 1993, uvedl, že Kyjev uznává, že ve schopnosti Ukrajiny úspěšně zaútočit na ruské jednotky existují mezery.



„Zřejmě mají stále pocit, že nemají vše, aby mohli úspěšně zahájit operaci,“ řekl Pavel.




Ukrajina tvrdí, že sestřelila hypersonickou raketu Kinžal
Vzhledem k tomu, že přípravy stále probíhají, apeloval Pavel na ukrajinského premiéra během jednání v minulém týdnu, aby se nenechal „tlačit do rychlejšího tempa dříve, než budou plně připraveni“, uvedl český představitel. „ Protože by to mohlo být pro některé pokušení tlačit na ně, aby předvedli nějaké výsledky,“ vysvětlil.



„Pro Ukrajinu bude nesmírně škodlivé, pokud tato protiofenzíva selže, protože další šanci už mít nebudou, alespoň ne letos,“ dodal Pavel.




Bývalý důstojník CIA tvrdí, že rozhodnutí o útoku dronem na Kreml učinily USA
Podle něj bude Ukrajina nevyhnutelně čelit „strašlivým ztrátám“ bez ohledu na sílu svých vojsk a nemůže si dovolit selhání.



„Protože je to nesmírně náročné z hlediska sestavení personálního vybavení, logistiky munice, financování pohonných hmot. Bude to prostě jedna šance v tomto roce, takže musí být úspěšná,“ zdůraznil.




Rusko obvinilo USA z útoku na Kreml. Přišla reakce
Pozadí: V roce 2015 se uskutečnil první ročník akce, který se konal v roce 2015: Maďarský premiér Viktor Orbán označil očekávanou protiofenzívu za „poslední velkou příležitost“ Ukrajiny.



Zdroj: pravda.com.ua
Článek Český prezident varuje Ukrajinu před ukvapenou protiofenzívou se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden