Kandidát na amerického prezidenta Kennedy obviňuje CIA z vraždy JFK
RSS

Kandidát na amerického prezidenta Kennedy obviňuje CIA z vraždy JFK

Demokratický uchazeč o Bílý dům Robert Kennedy mladší viní CIA z atentátu na svého strýce, prezidenta Johna F. Kennedyho , z 22. listopadu 1963 a prohlašuje, že je to „nade vší pochybnost“. (Foto: Flickr)







Toto bombastické obvinění z vraždy, které vyvolalo mnoho konspiračních teorií, Kennedy pronesl v nedělním rozhovoru s Johnem Catsimatidisem v pořadu „Cats Roundtable“ stanice WABC 770 AM.




Nevěříte, že Kennedyho zastřelil jeho řidič? Podívejte se na důkazy, tvrdí vynašeč
„Existují přesvědčivé důkazy, že se na jeho vraždě podílela CIA. Myslím, že v tuto chvíli je to nade vší pochybnost,“ řekl Kennedy o atentátu na JFK v autokoloně v texaském Dallasu.



„Důkazy jsou zdrcující, že CIA byla zapojena do vraždy a do jejího utajování.“




Nixon v nahrávce vyhrožoval odhalením účasti CIA na atentátu na Kennedyho
Kennedy Jr. citoval knihu Jamese Douglase „JFK a nevyslovitelné“, v níž je shromážděno nejvíce důkazů na toto téma – a popírání role CIA označil za „šedesátileté utajování“.



Oficiální vyšetřování americké vlády, Zpráva Warrenovy komise, dospělo k závěru, že Lee Harvey Oswald jednal při osudné střelbě jako osamělý vlk a že neexistují žádné věrohodné důkazy, že by byl součástí spiknutí s cílem zavraždit 35. prezidenta. Zpráva byla zveřejněna 24. září 1964.



Zdroj: nypost.com




Přežije kandidát na amerického prezidenta Kennedy? Toto má v plánu
Článek Kandidát na amerického prezidenta Kennedy obviňuje CIA z vraždy JFK se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden