BlackRock na Ukrajině: „Daňoví poplatníci platí válku a firmy vydělávají“
RSS

BlackRock na Ukrajině: „Daňoví poplatníci platí válku a firmy vydělávají“

Společnost Blackrock, největší světový správce aktiv, vysílá od září do Kyjeva týmy vedoucích pracovníků, aby se setkali s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a jeho představiteli. V prosinci generální ředitel společnosti BlackRock Larry Fink v telefonickém rozhovoru dosáhl předběžné dohody se Zelenským o koordinaci velkých investic do obnovy válkou zničené země.







Čtení hovoru tehdy potvrdilo, že se oba „v nejbližší době zaměří na koordinaci úsilí všech potenciálních investorů a účastníků obnovy naší země a nasměrování investic do nejdůležitějších a nejvlivnějších odvětví ukrajinské ekonomiky“.



Nyní, po několika setkáních a za rostoucího zájmu o tuto iniciativu, se setkává s určitou kontroverzí a odporem ze strany některých skupin ukrajinské veřejnosti i mezinárodních komentátorů. V pátek se tak v Kyjevě uskutečnilo další setkání na vysoké úrovni, jehož se zúčastnil místopředseda představenstva společnosti Blackrock a člen globálního výkonného výboru této firmy pro správu aktiv Philipp Hildebrand.




Protestující vtrhli do sídla společnosti Blackrock v Paříži
Podrobnosti o fondu na obnovu se stále upřesňují, ale zároveň se na něj snáší stále více kritiky a zkoumání.



Agentura Bloomberg popsala poslední schůzku následovně:



Podle e-mailového prohlášení Zelenského kanceláře bude pro fond poskytovat služby společnost BlackRock Financial Market Advisory. Fond bude hledat soukromý a veřejný kapitál pro projekty na Ukrajině po skončení aktivních válečných akcí.




BlackRock varuje: Připravte se na recesi, která „nemá obdoby“
„Můžeme nabídnout zajímavé projekty pro investice do energetiky, zemědělství, logistiky, infrastruktury, IT a mnoha dalších odvětví,“ uvedl Zelenskij. „Chceme globální partnery, kteří nám mohou poskytnout velké investice, které přijdou.“



Jedna z mezinárodních internetových finančních publikací si všimla vybraných negativních reakcí znalců, včetně vyjádření na sociálních sítích, která zněla takto: „Daňoví poplatníci platí účty za válku, soukromé firmy získávají zisky“ a „Ukrajina [je] privatizována a rozprodávána společnostem jako Blackrock“.



A nedlouho předtím, než byl Tucker Carlson z Foxu vyhozen, se k tomuto útulnému vztahu vyjádřil takto…




Jak velké banky zotročují lidstvo
Tucker Carlson reacting to a video of Zelensky thanking BlackRock. Tucker has consistently covered the corruption in Ukraine. In February this year BlackRock disclosed ownership of 45.74MM shares of Fox Corporation. Now we know Tucker Carlson has been fired. Coincedence? pic.twitter.com/iNtYKEIf5E — Richard (@ricwe123) May 6, 2023 Načasování těchto výroků Hillary Clintonové a jejích přátel je jistě zajímavé…



Hillary Clinton says that the only way to end “Putin’s aggression” is to send MORE money to Ukraine. This is right before BlackRock executives met with Zelensky. Don’t you see it yet? They’re imposing the largest transfer of wealth from the American taxpayer to their pockets. pic.twitter.com/4kITpfoNCI — TheDeplorableVeteran (@DeplorableVet84) May 6, 2023
Prodej Nového Zélandu společnosti BlackRock? Premiérka natočena u východu
Světová banka se od prosince snaží vyčíslit náklady na poválečnou obnovu Ukrajiny a uvádí částku až 600 miliard eur. Již v říjnu ukrajinská vláda nabídla vlastní odhad ve výši téměř 750 miliard dolarů.



Zelenského úřad a média napojená na stát současně informují občany, že společnost BlackRock stojí pevně na jeho straně.



Zdroj: zerohedge.com




Tajná zbraň společnosti BlackRock. Díky tomu je nejmocnější na světě
Článek BlackRock na Ukrajině: „Daňoví poplatníci platí válku a firmy vydělávají“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden