Německo: Série násilných loupeží tlupou „mladíků,“ kteří byli záhy po dopadení propuštěni
RSS

Německo: Série násilných loupeží tlupou „mladíků,“ kteří byli záhy po dopadení propuštěni

Další případ, kdy se jako pachatelé uvádí pouze „mladíci.“ A jaká to náhoda, opět útočí ve skupince. Nedávno již ve Švédsku a Francii, nyní totéž v Německu. Všude jde o „mladíky“, kteří vyhlédnou oběť, zaútočí a loupí. V případě, že jde o mladou ženu, tak také sexuálně napadnou. A samozřejmě jde o „mladíky“,  jejichž původ není v Evropě, ale většinou v některé arabské zemi. O tom však média raději zarytě mlčí.
A všude jsou ve většině beztrestní – z větších skupin je zpravidla jen symbolicky potrestáno pouze pár jedinců, případně nejsou potrestáni vůbec. Asi jako naposledy jistá skupina násilných loupeživých „mladíků“ v Německu.
V sobotu 28. května 2022 v noci pokračovala série nájezdů „skupiny mladíků“ v Gladbachu. Podle policie bylo zatčeno šest „mužů“ ve věku 17 až 20 let. Jsou podezřelí, že kolem 5:15 napadli a okradli 17letého mladíka z Viersen na Hindenburgstrasse.
Oběť loupeže uvedla, že byla napadena osmi až devíti „mladíky“ a strčena do vchodu obchodu. Tam byl požádán, aby odevzdal tašku. Když odmítl, byl brutálně zbit několika členy gangu a byla mu vytržena taška. Pachatelé se svou kořistí uprchli směrem k vlakovému nádraží.
Zraněný 17letý mladík zalarmoval policii, načež bylo okamžitě zahájeno pátrání, které bylo úspěšné.  Ve vlaku, který jel z hlavního nádraží Gladbach směrem na Rheydt, potkali policisté šest „mladíků“, kteří odpovídali popisu pachatele.  Měli s sebou i tašku oběti.
Podezřelí pachatelé byli předběžně zatčeni a vzati do vazby.  Kriminální policie provedla prvotní výslechy.  Po konzultaci se státním zastupitelstvím byli muži propuštěni, protože podmínky pro vyšetřovací vazbu „neexistovaly“.  Člověk si snadno domyslí, proč tomu tak je.
Nejnovější loupež není podle policie ojedinělým případem. Zde je malý „výběr“ nejnovějších útoků, které se odehrály v tomtéž místě skupinou „mladíků“. O tom, že jde pravděpodobně o tytéž pachatele, snad netřeba pochybovat. Nyní jim bylo umožněno ve svých útocích pokračovat:
22. května odpoledne na Marienplatz v Rheydtu ukradli tři „mladíci“ peněženku 18letého mladíka.
18. května byl v centru Gladbachu ohrožen nožem 15letý mladík a 17letý mladík byl postříkán pepřovým sprejem.
16. května prý „mládež“ okradla 14letého chlapce v oblasti Sonnenhausplatz v Gladbachu.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden