Generální ředitelka YouTube ujistila davoské elity, že budou i nadále cenzurovat obsah
RSS

Generální ředitelka YouTube ujistila davoské elity, že budou i nadále cenzurovat obsah

Další zpráva z Davosu, která zůstala v mainstreamu většinou nepovšimnuta, se týká generální ředitelky YouTube Susan Wojcicki, která se na fóru WEF zabývala otázkami „dezinformací“ na internetu a tím, jak se s nimi tato obsahová platforma hodlá vypořádat. (Foto: Youtube)







Jak všichni víme, s pojmem „dezinformace“ nakládají velké technologické korporace svévolně podle toho, jaký narativ chtějí korporátní oligarchové a vlády v danou chvíli prosadit. Pokud jste zmateni, co považují za dezinformaci, stačí vzít jakýkoli fakt, důkaz nebo názor, který je v rozporu s hlavním proudem aktuálního narativu, a předpokládat, že je to nyní „dezinformace“. Je to tak jednoduché.



Viděli jsme to s bolestivou jasností během kampaně covid fear v posledních dvou letech. Jakékoli diskuse o lékařských faktech, které nepodporovaly CDC, WHO nebo tvrzení Anthonyho Fauciho, že bychom měli žít v hrůze, byly ze sociálních médií rychle odstraněny. Mezitím se do popředí tlačila korporátní zděděná média, která byla široce propagována, přestože neměla podporu publika.



Přijatelný narativ zněl takto – masky fungují, uzávěry fungují, vakcíny fungují a očkovací pasy jsou nezbytné a oprávněné. Pokud jste se pokusili poukázat na to, že důkazy ukazují, že některé nebo všechna tato tvrzení jsou nepravdivá, pravděpodobně jste byli cenzurováni nebo zablokováni jednou či dvěma velkými technologickými platformami.



Pokud jste poukázali na to, že virologická laboratoř 4. úrovně v čínském Wuhanu je nejpravděpodobnějším zdrojem viru Covid-19, pravděpodobně jste byli cenzurováni. Pokud jste poukázali na to, že Anthony Fauci a jeho spolupracovníci financovali zisk funkčního výzkumu covidu v laboratoři ve Wuhanu, pak jste byli obviněni z šíření „dezinformací“. Pokud jste poukázali na to, že průměrná vakcína se testuje 10-15 let, zatímco vakcíny s covidovou mRNA se před vydáním netestovaly téměř vůbec, pak jste byli pravděpodobně zablokováni za „dezinformace“. Všechny tyto věci jsou dnes považovány za fakta nebo jsou značně podloženy tvrdými důkazy, ale před dvěma lety byly na YouTube označeny za dezinformace.



A co příběh o Bidenově laptopu? Ach ano, ten byl také označen za „dezinformaci“, přestože se skutečně jednalo o konkrétní fakt.



Wojcicki nenechal nikoho na pochybách, že navzdory tomu, že YouTube byl mnohokrát přistižen při nesprávném označování pravdy za dezinformaci, bude společnost pokračovat přesně stejnou cestou a sloužit zájmům establishmentu.



Generální ředitel na konferenci v Davosu minulý týden naznačil, že platforma bude usilovněji pracovat na odstranění pobídek pro zveřejňování „dezinformací“. WEF tento dotaz vznesl během rozhovoru:



WEF:



„Takže to zní tak, že pohřbíte v míře, v jaké to jde, věci, které nejsou důvěryhodnými zdroji a nedoporučujete. Ale také to stále zní jako probíhající práce, myslíte si, že to vždy bude probíhající práce?“.



Wojcicki:



„Myslím, že vždycky bude potřeba pracovat, protože vždycky budou existovat podněty pro lidi, aby vytvářeli dezinformace… Výzvou bude udržet si náskok… Myslím, že vždycky bude potřeba pracovat. Ale po vší té práci, kterou jsme do toho vložili, to pro nás byla obrovská iniciativa přinejmenším na více než, víte, pět, šest let. Myslím, že jsme ušli dlouhou cestu. A vyzval bych vás, že když se půjdete podívat a budete vyhledávat nebo se podíváte na domovskou stránku, pokud jde o citlivá témata, uvidíte, že pocházejí z autoritativnějších zdrojů.“



Kromě potlačování alternativních mediálních zdrojů s nepohodlnými fakty Wojcicki poznamenal, že podmínky služby YouTube se budou přizpůsobovat událostem. Navzdory tomu, že YouTube stále umožňuje působení ruského zpravodajství na webu, narativ by mohl být stále formován, což naznačuje, že kritika ukrajinského narativu by nyní mohla být považována za porušení.



Wojcicki:



„…Viděli jsme, že pokud by došlo k popírání nebo banalizaci spojené s konfliktem, s válkou na Ukrajině, stalo by se to také porušením. Takže první a nejdůležitější věcí pro nás bylo skutečně se zaměřit na odpovědnost, zjistit, jak bychom mohli být dobrými hráči při zajišťování toho, aby uživatelé mohli získat autoritativní a správné informace. A v tomto konfliktu jsme skutečně svědky toho, že informace hrají klíčovou roli, že informace mohou být zbraněmi.“



Zdroj: zerohedge.com
Článek Generální ředitelka YouTube ujistila davoské elity, že budou i nadále cenzurovat obsah se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden