V Praze hořel v garáži elektromobil za milion. U hašení zasahovali i chemici
RSS

V Praze hořel v garáži elektromobil za milion. U hašení zasahovali i chemici

Pražští hasiči zasahovali ve čtvrtek večer u požáru elektromobilu v garáži administrativní budovy v ulici Bělehradská v Praze 2, kterou museli policisté částečně uzavřít. Na místě zasahovali také chemici. Příčinou požáru byla podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky pravděpodobně technická závada.

„Hasiči zasahovali v dýchací technice a používali několik vodních proudů včetně zařízení COBRA, kterým prorazili plášť baterie kvůli jejímu ochlazování. Pomocí hydraulických rozpínáků hasiči vozidlo nadzvedli, aby se lépe dostali k baterii v podlaze,“ uvedl Kavka.
Chemici pražských hasičů na místě měřili koncentrace škodlivin, které unikaly z garáže do ovzduší. Policisté proto uzavřeli část ulice Bělehradská. Chemici následně také odebírali vzorky hasební vody k dalšímu zkoumání.
„Po dvou hodinách byl požár uhašen a následovalo ochlazování baterie vozidla a příprava na jeho transport z podzemních garáží. To komplikoval výtahový systém na přepravu aut s ohledem na odpojení objektu od elektrické energie,“ pokračoval mluvčí.
Po připojení výtahu na záložní zdroj transportovali hasiči vozidlo i za pomoci přepravních vozíků na silnici, kde ho poté naložili do speciálního kontejneru pro chlazení. Následně za stálého dozoru a kontroly pomocí termokamery přepravili hasiči vozidlo na odstavnou plochu Správy železnice, za asistence HZS SŽ.
„Vozidlo bude po nezbytnou dobu ve vodní lázni. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada, přesná příčina požáru je stále v šetření hasičských vyšetřovatelů,“ dodal Kavka.
Škodu vyčíslil majitel automobilu na milion korun.
Zdroj
 


Nejčtenější za týden