Ukrajinská komisařka šířila nepodložené informace o údajných znásilněních ruskými vojáky, byla proto vyhozena
RSS

Ukrajinská komisařka šířila nepodložené informace o údajných znásilněních ruskými vojáky, byla proto vyhozena

V každé válce dochází ke zvěrstvům – a to zpravidla na obou stranách konfliktu. U nás novináři s napětím čekají na každé propagandistické dílko, které přijde z Ukrajiny, přičemž při zveřejňování jakýchkoli informací je nijak nezajímají případné důkazy.
Na druhou stranu média záměrně zavírají oči před každodenními útoky na civilisty ze strany ukrajinských bojůvek, k nimž nyní dochází s poměrně velkou intenzitou na Donbase. Jednostranně informovaný člověk tak musí mít velmi zkreslenou představu o tom, co se v zemi skutečně děje…
Jedním z hlavních zdrojů informací, které si můžete občas přečíst i v našem mainstreamu, dosud byla i Ludmila Denisova. Píšu byla, protože propagandu poněkud přehnala, takže nyní byla ze svého postu odvolána…
V úterý  byla propuštěna ukrajinská komisařka pro lidská práva Ludmila Denisova. Pavlo Frolov ze strany Sluha lidu prezidenta Zelenského ji obviňuje ze zveřejnění „četných podrobností o sexuálních zločinech a znásilňování dětí na okupovaných územích, které nemohla dokázat“.
Podle něj tyto zprávy odvedly pozornost mezinárodních médií od „skutečných potřeb“ Ukrajiny.
Denisova, bývalá ministryně sociálních věcí, napsala na Telegramu: „Byla jsem propuštěna v rozporu s ústavou, ukrajinskými zákony a mezinárodními normami. Rozhodnutí napadnu u soudu.“
Dříve ji skupina neziskovek a médií vyzvala, aby sdílela pouze faktické informace, pro které existují dostatečné důkazy, a aby se ve svých zprávách vyhnula senzacechtivosti a přehnaným podrobnostem.
Denisova hrála důležitou roli v šíření zpráv o znásilnění ruskými vojáky. Minulý měsíc tvrdila, že ukrajinská vláda obdržela 400 zpráv o sexuálním násilí, včetně znásilnění, ruskými vojáky za dva týdny, což po ní nadšeně opakovala korporátní média v celém západním světě.
Komisařka pro lidská práva nikdy nebyla schopna dokázat, že ruští vojáci jsou vinni znásilněními, o nichž hovořila, a nyní proto byla vyhozena.
A pro ty, kdo mají zájem o čerstvé a nezmanipulované informace, zde mám video z dneška (Cherson). Něco, co v mainstreamu nenajdete:

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden