Fiala: Rusko zastavením plynu Poľsku vyhrocuje situáciu a porušuje platné zmluvy.
RSS

Fiala: Rusko zastavením plynu Poľsku vyhrocuje situáciu a porušuje platné zmluvy.

Ako to povedať slušne? Je to také čarovné odvolávať sa na zmluvy v časoch, keď USA..pardon západ…zablokuje ruské devízové účty. Pokúsime sa vám to jednoducho vysvetliť. Rus dodá Američanovi plyn a Američan mu za ten plyn zaplatí v dolároch. Američan ten ruský plyn dostal a minul ho a potom povedal Rusovi: „No, keďže si mi ten plyn dodal v dolároch, tak ja ti tie doláre zmrazím….teda ostanú u mňa doma, hoci tvoj plyn mi padol vhod a minul som ho. No a naštvaný Rus po tomto všetkom povedal. V poriadku, ak si sa ty uchýlil k čomusi takémuto, že si mi takto bezprecedentne siahol na moje peniaze, len preto že sú to doláre /eurá/ tak ja už po novom budem od teba žiadať platby za môj plyn v rubľoch, pretože ruble mi nevezmeš.
No a teraz prichádza na scénu český premiér Fiala, ktorý sa nafúkne do nadľudských rozmerov a pritom zatliacha niečo o porušovaní zmlúv zo strany Ruska, keď Rusko žiada platby v rubľoch, lebo veď ako dodáva nafúknutý Fiala, zmluvy boli predsa uzavreté v dolaroch /eurách/ a nie v rubľoch. Takže Fiala zašteboce niečo o tom, aby Rusko dodržiavalo platné zmluvy a hneď potom vyfučí…a vráti sa do podoby nepodstatnej bytosti.
The post Fiala: Rusko zastavením plynu Poľsku vyhrocuje situáciu a porušuje platné zmluvy. appeared first on Slobodný vysielač .


Nejčtenější za týden