Vzdušné jednotky NATO v pohotovosti po střetu s ruským letadlem
RSS

Vzdušné jednotky NATO v pohotovosti po střetu s ruským letadlem

NATO uvedlo své letecké jednotky do stavu zvýšené pohotovosti v návaznosti na blízký střet ruského a polského letadla, informovala v pondělí agentura Reuters. (Foto: Flickr / ilustrační)







Představitel NATO uvedl, že v pátek se polské letadlo, které hlídkovalo nad Černým mořem poblíž Rumunska pro pohraniční agenturu EU známou jako Frontex, nebezpečně střetlo s ruským letadlem.




Jde to rychle. USA jednají o zřízení vojenské základny ve Finsku
„Oddíly letecké policie NATO byly uvedeny do zvýšené pohotovosti v reakci na nebezpečné chování ruského vojenského letadla v blízkosti polského letadla Frontexu nad Černým mořem poblíž Rumunska,“ uvedl představitel NATO .



Rumunské ministerstvo obrany obvinilo ruský letoun z bezohledného jednání. „ Tento incident je dalším důkazem provokativního přístupu Ruské federace v Černém moři,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení k incidentu.




NATO: Spojenci na Ukrajinu poslali 1 550 bojových vozidel a 230 tanků
Od loňské invaze Ruska na Ukrajinu došlo k několika nebezpečným střetům mezi letouny NATO a Ruska, včetně březnového incidentu, který vyústil v sestřelení amerického bezpilotního letounu MQ-9 Reaper poblíž Krymu.



Podle deníku The New York Times odhalil uniklý dokument Pentagonu, že 29. září málem došlo k nehodě, při níž ruské letadlo málem sestřelilo britský pozorovací letoun s posádkou.




Černé moře nikdy nebude „mořem NATO“, vzkázal Kreml
Američtí představitelé uvedli, že ruský pilot vypálil raketu poté, co si špatně vyložil slova operátora radaru, ale raketa selhala.



Zdroj: antiwar.com
Článek Vzdušné jednotky NATO v pohotovosti po střetu s ruským letadlem se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden