Johnny Depp vyhrál spor s Amber Heard, má mu zaplatit 15 milionů dolarů odškodné
RSS

Johnny Depp vyhrál spor s Amber Heard, má mu zaplatit 15 milionů dolarů odškodné

Porota ve Virginii ve středu rozhodla, že Johnny Depp vyhrál soudní spor o pomluvu proti své bývalé manželce Amber Heardové. (Foto: Wikimedia)







Před soudní síní se shromáždil dav Deppových příznivců, kteří jásali. Uvnitř soudní síně měla černě oděná Heardová sklopené oči, když se četlo rozhodnutí poroty, že prohrála protižalobu.



Porota přiznala Deppovi 10 milionů dolarů jako náhradu škody a 5 milionů dolarů jako trestní odškodnění.



Porota rovněž přiznala Heardové v její protižalobě 2 miliony dolarů jako náhradu škody a žádné trestní odškodnění poté, co shledala jeden bod její žaloby platným.



Verdikt – od poroty složené z pěti mužů a dvou žen – padl po téměř třináctihodinovém jednání trvajícím tři dny. V bouřlivém procesu o pomluvu, který začal 11. dubna a probíhal posledních šest týdnů, si Depp a Heardová vyměňovali znepokojivá obvinění z domácího násilí a zneužívání na pozadí zdrojů ze sociálních médií, které se výrazně přikláněly na stranu hvězdy filmu Piráti z Karibiku.



Zdroj blízký Deppovi ve středu uvedl, že herec-hudebník měl „dříve naplánované pracovní závazky, které měl před soudem“, a bude sledovat rozsudek ze Spojeného království.



„Ať se stane cokoli, dostal jsem se sem a řekl jsem pravdu a promluvil jsem o tom, co jsem neochotně nesl na zádech šest let,“ řekl Depp minulý týden na svědecké lavici poté, co Heardové obvinění označil za „směšná, ponižující, směšná, bolestivá, divoká, nepředstavitelně brutální, krutá a všechna nepravdivá. Všechno je to lež.“



Heardová minulý týden porotě řekla, čím si prošla od rozchodu s Deppem a podání protižaloby. „Lidé mě chtějí zabít a říkají mi to každý den,“ řekla. „Lidé chtějí dát mé dítě do mikrovlnné trouby a říkají mi to. Johnny mi vyhrožoval – sliboval, sliboval -, že jestli ho někdy opustím, donutí mě na něj myslet každý den, kdy budu žít.“



Deppova žaloba vyžadovala, aby porota zjistila, že každý ze tří výroků Heardové byl nepravdivý, měl hanlivý podtext a – protože je veřejně známou osobou – byl učiněn se skutečným zlým úmyslem.



Depp podal v roce 2019 na svou bývalou manželku žalobu za pomluvu ve výši 50 milionů dolarů na základě jejího článku z roku 2018, který napsala pro deník Washington Post a v němž se označila za „veřejnou osobu zastupující domácí násilí“. V tomto op-edu nebyl Depp jmenovitě zmíněn, ale byl orientován na dobu, kdy Heardová poprvé vznesla svá obvinění z týrání vůči němu.





V roce 2021 Heardová na svého bývalého manžela podala protižalobu o 100 milionů dolarů, což je částka, o níž Heardová v závěrečné řeči prozradila, že jde o vyslání vzkazu. Oba případy se u soudu odvíjely současně. Heardové žaloba pro pomluvu se týká veřejných prohlášení Deppovy bývalé právní zástupkyně Adama Waldmana, který její obvinění z domácího násilí odmítl jako „podvod“. Soudní proces byl vysílán a živě přenášen prostřednictvím CourtTV a dalších kanálů, včetně účtů na YouTube.



Zdroj: latimes.com
Článek Johnny Depp vyhrál spor s Amber Heard, má mu zaplatit 15 milionů dolarů odškodné se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden