Už druhé německé město zakazuje výstavbu rodinných domů
RSS

Už druhé německé město zakazuje výstavbu rodinných domů

Zákaz výstavby rodinných domů v Německu má mnoho společného s vyvlastňováním farem v Holandsku. Co konkrétně? Jde o to, že v budoucnu by měli lidé zaujímat co nejmenší plochu, v trendu tak budou paneláky v megaměstech, z nichž jedno se již ostatně plánuje právě v oblasti Beneluxu a Německa.
Záminkou je samozřejmě opět klimatická agenda, přičemž v budoucnu lze počítat i s tím, že bude určeno, kolik lidí má bydlet na dané ploše. To má již velmi blízko k plánovanému sdílení.
I když se zatím podobné zákazy objevily jen ve dvou německých městech (zatímco další o nich uvažují), lze předpokládat, že podobným směrem se postupně vydá celá EU. Vždyť politiku 4. říše řídí Německo, tak jako tomu bylo i za té třetí…
Každý, kdo si chce v Münsteru uskutečnit svůj sen o vlastním domě, bude mít od nynějška smůlu: po více než kontroverzním příkladu  Hamburgu-Nord   tam chtějí zabránit výstavbě nových rodinných domů. Socialistický mokrý sen se stává skutečností. Veřejnoprávní média uklidňují: V paneláku je taky hezky!
Rodinné domy zastarávají, na hitparádě jsou i dvojdomky a řadové domy. Podle představ červeno-zeleno-fialového městského zastupitelstva v Münsteru by nové budovy ve městě v Severním Porýní-Vestfálsku (NRW) měly napříště sestávat výhradně z bytových budov.
Zajímavý pokrok, protože, jak  CDU kritizuje , Münster už má příliš málo mladých rodin – a ty se rozhodně nenechají do města zlákat bytovými domy a takzvanými prostorově úspornými modelovými čtvrtěmi, které se prezentují jako ghetta zítřka.
Za vším je samozřejmě opět klima – přesněji: zabírání půdy, které zvyšuje pravděpodobnost povodní. Rodinné domy prý také zabírají příliš mnoho prostoru, do kterého se nevejde příliš mnoho lidí.
Od nynějška by lidé měli být masově ubytováni v obrovských mrakodrapech. Velkým vzorem jsou podle WDR panelová sídliště  bývalé NDR!
Aby bylo na malé ploše více prostoru, měla by být v budoucnu bytová výstavba vysoká: Dlouhé výškové budovy s desítkami bytových jednotek v několika podlažích, které budou kompletně zrekonstruovány a se zelenými střešními terasami a vícegeneračními koncepty. V panelových sídlištích a satelitních čtvrtích na východě republiky se tak už žilo.
Zdroj:  WDR.de
Veřejnoprávní médium také zmiňuje faktické vyhoštění seniorů z jejich domovů kvůli povinnosti provést jejich rekonstrukci:
Renovace starých obytných budov musí být také atraktivnější než plánování výstavby nových. Pro tento krok se před více než rokem vyslovila federální ministryně stavebnictví Klara Geywitz (SPD). V souvislosti s tím také navrhla jiný cyklus využití: Senioři, pro které je jejich dům příliš velký, protože děti se již dávno odstěhovaly, by mohli přejít do menších bytů, aby si mladší rodiny mohly staré domy koupit a odpovídajícím způsobem je zrekonstruovat. To by sladilo obojí: úsporu místa a umožnění lidem chtít svůj vlastní dům.
Zdroj:  WDR.de
Jak sociální musí být země, která po desetiletích tvrdé práce přestěhuje své seniory do paneláků, kde jsou méně „na obtíž“, až se zdá, že tito lidé už nemají v očích politické kasty žádnou hodnotu. To, že si „mladší rodiny“ budou moci navíc dovolit renovaci, o níž rozhodla EU a kterou zelení zpřísnili zákazem vytápění, je zatím odvážná teze.
Spíše by nakonec neměl vlastnit dům nikdo – snad kromě politiků a skandálních ředitelů veřejnoprávních médií, které občané štědře financují. Jak dlouho to budou občané snášet?
Nakonec připomínám, že právě nařízení EU, podle kterého musí být všechny starší budovy rekonstruovány, má za cíl především vyvlastnění. Jen málokdo si bude moci dovolit velmi nákladnou rekonstrukci spolu s vysokým zdaněním nemovitostí, které se také připravuje.
To jen opět zdůrazňuje, jak velmi naléhavě je třeba se zbavit okovů EU a politických stran, které podobnou diktaturu podporují, což jsou u nás zejména Piráti.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Už druhé německé město zakazuje výstavbu rodinných domů se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden