Digitální ID + rozpoznání obličeje budou povinné při nástupu do letadla
RSS

Digitální ID + rozpoznání obličeje budou povinné při nástupu do letadla

Digitální identita, jejíž součástí budou kompletní údaje o vaší osobě (včetně biometrických dat jako sken obličeje a otisk prstu), včetně údajů zdravotních, pracovních, vzdělání, cestování, atd., bude propojena i s digitální peněženkou, na níž se váže digitální měna.
V letošním roce již začíná ID přidělovat i EU, přičemž do roku 2027 by měli mít svoji ID všichni občané zemí EU. Ovšem úplně stejně postupují i další země světa – a to nejen západní. S tím, jak běží příprava ID, dochází k přípravám na zavedení digitální měny – 90% zemí již digitální měnu testuje. S tím souvisí i testování dalších atributů digitální měny, včetně testu systému sociálních kreditů, který probíhá souběžně v několika zemích EU.
Kanada, jedna z testovacích zemí Velkého resetu, je pro změnu spolu s Čínou jedním z lídrů využívání ID a především biometrických údajů. Nyní hodlá zavést pravidla, podle nichž by byla vaše ID prověřena při nástupu do letadla…
Zelený COVID certifikát byl jen začátek: přijde úplná digitální kontrola nad našimi životy.
Kanadská vláda oznámila, že spolupracuje s šéfy velkých leteckých společností na projektu, který bude vyžadovat, aby všichni cestující měli u sebe „digitální identifikační dokumenty“ a před nástupem do letadla prošli systémem rozpoznávání obličeje.
Prohlášení kanadského ministerstva veřejné bezpečnosti a havarijní připravenosti zveřejněné v  Canada Gazette  uvádí:
„V souladu s regulační koncepcí veřejné bezpečnosti na období 2021–2023 se na konzultačních schůzkách se zúčastněnými stranami rovněž diskutovalo o potřebě aktualizovat pravidla bezpečnosti cestování, aby cestující a letecký průmysl měli více příležitostí splnit požadavky na ověření totožnosti před nástupem na palubu pomocí inovací.“
Dokument uvádí, že tyto možnosti zahrnují „digitalizované doklady totožnosti, digitální doklady totožnosti a biometrické cestovní doklady“.
Ministerstvo veřejné bezpečnosti definuje biometrické cestovní doklady jako „elektronické identifikační doklady, které používají biometrické identifikátory jako je rozpoznávání obličeje.“
Trudeauova vláda říká, že čtyři letecké společnosti, jejichž jména nebyla zmíněna, chtějí co nejdříve zavést „inovativní řešení pro správu identit (!).“
V loňském roce kanadská agentura pro hraniční kontrolu uvedla, že zřízení Úřadu pro biometrii a správu identit, který by ověřoval stav očkování všech Kanaďanů a zahraničních turistů vstupujících do země, je „naléhavě“ potřebné.
Kanada je (spolu s Nizozemskem) „pilotním partnerem“ v projektu Světového ekonomického fóra s názvem „Digitální identita pro cestovatele“.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden