Kanadská banka se omluvila účastníkovi protestu Freedom Convoy za zmrazení účtu
RSS

Kanadská banka se omluvila účastníkovi protestu Freedom Convoy za zmrazení účtu

Kanadská banka se omluvila muži, který se zúčastnil protestu Freedom Convoy, za zmrazení jeho účtu na příkaz vlády Justina Trudeaua. (Foto: Twitter / ilustrační)







Začátkem letošního roku vláda s cílem zastavit to, co Trudeauův režim označil za „nelegální blokády“, zmrazila bankovní účty patřící demonstrantům a dalším osobám, které jim pouze věnovaly peníze.



Protesty začaly jako vzdorná výtka vůči pokusům Trudeauova režimu o zavedení očkovacích mandelinek a skončily tím, že jeho vláda účastníky démonizovala jako násilné extremisty a k rozehnání davu použila pořádkovou policii.



Na vrcholu nepokojů kanadské úřady dokonce odmítly vyloučit, že proti protestujícím použijí armádu.



O několik měsíců později se „Scotiabank omluvila Benjaminu Dichterovi za zmrazení jeho účtu, protože byl považován za organizátora protestů,“ uv ádí Reclaim the Net.



V dopise, který banka Dichterovi zaslala, se uvádí: „Přijměte prosím naši upřímnou omluvu za frustraci a nepříjemnosti, které vám tato situace mohla způsobit.“



„Můžeme potvrdit, že finanční instituce jednaly rychle a účty rozmrazily poté, co nám RCMP oznámila, že se domnívá, že dříve identifikované osoby a subjekty se již nepodílejí na jednání nebo činnostech zakázaných podle nařízení o mimořádných opatřeních.“



Dichter uvedl, že se nedomnívá, že by banky vybočovaly ze své cesty, aby se zaměřily na zákazníky, ale byly pod silným tlakem vlády.



„Domnívám se, že to přišlo odjinud. Neudělaly to samy od sebe,“ řekl.



„Moje interpretace jejich reakce je: ‚nechceme to dělat‘,“ dodal. „Jakmile nám umožnili přístup k účtu, okamžitě jsme tak učinili. Nebyla to naše volba.“



Jak jsme již dříve zdůraznili, jednou z obětí vládního příkazu se stala bojující svobodná matka, které byl zmrazen bankovní účet za to, že věnovala 50 dolarů na protestní akci.



„Briane je svobodná matka z Chilliwacku, která pracuje za minimální mzdu,“ napsal na Twitteru poslanec Mark Strahl a dodal: „Dala 50 dolarů na konvoj, když to bylo stoprocentně legální. Jiným způsobem se nezúčastnila. Její bankovní účet byl nyní zmrazen.“



Kanadský ministr spravedlnosti David Lametti během této kontroverze uvedl, že Trumpovi příznivci v Americe, kteří darovali peníze kanadskému Konvoji svobody, by se měli také „obávat“ zmrazení svých bankovních účtů.



Navzdory všeobecnému odsouzení Trudeauova vláda přistoupila k tomu, aby se zmrazení majetku stalo trvalou součástí zákona o mimořádných událostech.



Zdroj: reclaimthenet.org
Článek Kanadská banka se omluvila účastníkovi protestu Freedom Convoy za zmrazení účtu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden