Seznam Američanů sankcionovaných Ruskem: Váleční štváči i policista, který při tzv. „útoku na Kapitol“ zabil Ashley Babittovou
RSS

Seznam Američanů sankcionovaných Ruskem: Váleční štváči i policista, který při tzv. „útoku na Kapitol“ zabil Ashley Babittovou


Již včera jste si zde mohli přečíst o novém seznamu Ruskem sankcionovaných Američanů, mezi nimiž je asi nejzajímavějším jménem Obama.
Na tomto seznamu  je mnoho více či méně známých jmen. Záleží samozřejmě na tom, jak dalece se o zahraniční politiku zajímáte.
Mimo mnoha bývalých či aktivních politiků z řad demokratů i republikánů na něm najdeme i šéfy a zaměstnance různých neziskovek – od Sorosovy OSF přes think-tank Pentagonu Rand corporation, jehož analýza ukrajinské války obletěla svět, až po Atlantic council, ke kterému se hlásí i mnoho Evropanů .

Ve výčtu jmen najdete i ty, kdo organizovali tzv. „útok na Kapitol,“ o němž se dnes již velmi dobře ví, že byl celý zinscenován s pomocí provokatérů z FBI.
Na seznamu je také policista, který v Kapitolu chladnokrevně zastřelil Ashley Babbittovou , podporovatelku Trumpa (viz obrázek).
Mezi sankcionovanými politiky najdete i ty, kteří dlouhodobě podporují dodávání zbraní – a zejména těch útočných – na Ukrajinu.
Zajímavý je právě fakt, že na seznamu jsou mimo těch, kdo se pracovně jakkoli zabývali Ruskem či Ukrajinou, také ti, kdo aktivně pomáhali zfalšovat volby v roce 2020.
V pátek ruské ministerstvo zahraničí zveřejnilo seznam, který s okamžitou platností fakticky zařadil stovky Američanů na black list.
Ruská vláda poukazuje na jednotlivce, kteří pomáhají dodávat Ukrajině zbraně a pronásledovat Američany, kteří se 6. ledna snažili zastavit certifikaci Joea Bidena jako prezidenta, podle tiskové zprávy  vydané ministerstvem.






„Přiložený ‚seznam-500‘ zahrnuje také ty ve vládě a donucovacích orgánech, kteří jsou přímo zapojeni do pronásledování disidentů po takzvaném útoku na Kapitol,“ uvádí ministerstvo.

„Je nejvyšší čas, aby se Washington dozvěděl, že ani jeden útok proti Rusku se neobejde bez silné reakce. Důsledně bude uplatňována zásada nevyhnutelného trestu, ať už hovoříme o přísnějších sankcích za diskriminační kroky bránící profesionálním aktivitám našich občanů.“
Ruská vláda opakovaně zpochybnila legitimitu stíhání Američanů, kteří 6. ledna protestovali u amerického Kapitolu, ze strany Bidenovy administrativy.
„Nebyl to jen dav lupičů a výtržníků,“  řekl  ruský prezident Vladimir Putin novinářům po setkání s Joem Bidenem v Ženevě v roce 2021. „Tito lidé přišli do amerického Kongresu s politickými požadavky. Čtyři sta lidí, přes 400 lidí, bylo obviněno z trestného činu… Jsou nazýváni domácími teroristy. Jsou obviňováni z jiných zločinů.“




Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov varoval, že demonstranti z Kapitolu jsou „pronásledováni“ americkou vládou.




Obama je prvním americkým prezidentem, který byl zařazen na black list cizí země.
Noční televizní moderátoři Jimmy Kimmel, Stephen Colbert, Seth Meyers. Moderátoři MSNBC Rachel Maddow a Joe Scarborough, moderátorka CNN Erin Burnett a moderátor NBC Brian Williams jsou také mezi Američany, kterým byl zakázán vstup do Ruska.




Senátoři J.D. Vance, Katie Britt a Eric Schmidtt a 45 členů americké Sněmovny reprezentantů patří mezi americké zákonodárce, kteří jsou na seznamu.




Vojenští představitelé jsou také na seznamu, včetně tajemníků armády a letectva, Christine Wormuth a Franka Kendalla a náčelníka štábu USAF generála Charlese Q. Browna Jr.
Bývalý ministr obrany James Mattis byl sankcionován za to, že byl v představenstvu General Dynamics, a bývalý ředitel CIA George Tenet jako člen představenstva In-Q-Tel.
Ministerstvo také v pátek oznámilo, že Rusko bude i nadále  odmítat americké žádosti o konzulární přístup k zadrženému reportérovi Wall Street Journal Evanu Gerskovičovi.
Gershkovič byl zatčen 29. března ruskou Federální bezpečnostní službou, když podával zprávy ve městě Jekatěrinburg. Je zadržen na základě obvinění ze špionáže, které The Wall Street Journal a americká vláda popírají.
Tento krok byl spuštěn tím, že USA minulý měsíc odmítly udělit víza ruským novinářům, kteří chtěli informovat o návštěvě ministra zahraničí Sergeje Lavrova v OSN, uvedlo ministerstvo ve svém prohlášení.




„Washington se měl už dávno naučit, že ani jeden nepřátelský útok na Rusko nezůstane nepotrestán,“ dodal.




Političtí vězni J6 (ze 6. ledna 2021) jsou zděšeni, že Putin projevuje větší zájem o ochranu politického disentu a prvního dodatku než americká vláda a GOP.




„Je hezké vědět, že Vladmif Putin dělá více pro to, aby přinesl spravedlnost J6, než naši vlastní vůdci, jako je Kevin McCarthy,“ řekl obžalovaný J6 Jon Mellis.




„Škoda, že náš vlastní prezident není tak znepokojen americkou spravedlností jako Putin,“ dodal obžalovaný J6 Billy Christmas.
Sankce se samozřejmě lidí na seznamu reálně nijak nedotknou, jednoduše jen nesmí do Ruska, což pro ně jistě není žádný problém.
Seznam měl zcela jistě za cíl především upozornit na ty, kdo drží US Deep state u moci a brání spravedlnosti.
Udivilo mne však, že se na seznamu neobjevili například Nulandová, Blinken či otec a syn Bidenovi, ale i další představitelé US Deep state. Vesměs tam byli jen ti, kdo z pozadí  pomáhají Deep state držet u moci.
A ti jsou právě proto nejen pro USA či Rusko velmi důležití…
















Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Seznam Američanů sankcionovaných Ruskem: Váleční štváči i policista, který při tzv. „útoku na Kapitol“ zabil Ashley Babittovou se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden