Německo se při vyšetřování útoku na Nord Stream opět zaměřuje na ukrajinskou stopu
RSS

Německo se při vyšetřování útoku na Nord Stream opět zaměřuje na ukrajinskou stopu


V minulých dnech se objevily nové informace k útoku na Nord Stream, které jsou velmi podobné verzi Seymoura Hershe, což možná iniciovalo Německo, aby přišlo s něčím, co odvede pozornost od páníčků z USA.
Němci se v těchto dnech vrací k verzi ukrajinské skupiny s tím, že nyní jsou ochotni do toho zahrnout i ukrajinskou vládu. Že by snaha o nalezení záminky proč již nadále tuto zkorumpovanou zemi nepodporovat?
Přece jen další vojenská pomoc již nemá mezi Evropany většinovou podporu – a to se týká zejména Němců, kteří jsou podle průzkumů spolu s Italy největšími odpůrci dodávání zbraní na Ukrajinu.
Německá vláda by si tak šplhla u páníčků z US Deep state, od nichž by tím odvedla pozornost, která se k nim opět začala obracet.
Němečtí vyšetřovatelé zvažují stopy, které ukazují na to, že Ukrajina je autorem loňských výbuchů, které zničily klíčový  plynovod v Baltském moři.
Různé teorie poukazující na všechny strany ukrajinské války jako na viníky za výbuch  plynovodu Nord Stream se objevily od té doby, co podvodní výbušné nálože loni vyřadily klíčovou trasu pro dovoz zemního plynu z Ruska do Evropy.
Přesto podle nové zprávy zveřejněné skupinou evropských novinářů a publikací, Spolkový kriminální úřad (Bundeskriminalamt, BKA), nyní zkoumá stopy, které zahrnují jako viníka Ukrajinu.
Ve shrnutí tvrzení médií, včetně německého  Süddeutsche Zeitung , švédského  Expressen  a dánského  Berlingske , zveřejněného německým Tagesschau , se uvádí, že jachta pronajatá z baltského přístavu v době výbuchů, u které byly následně objeveny zbytky výbušnin na palubě, je zvažována v rámci vyšetřování.
Zatímco zprávy citují anonymní zdroje, zpráva Tagesschau zdůrazňuje úřady v Německu, Dánsku a Švédsku – vlády vedoucí vyšetřování výbuchu Nord Stream – a Ukrajina tato tvrzení veřejně nekomentovala.
Tvrdí se, že malá jachta „Andromeda“ byla pronajata prostřednictvím řady krycích společností, včetně falešné cestovní kanceláře se sídlem v Polsku, skupinou Ukrajinců, kteří údajně cestovali na padělané bulharské a rumunské pasy.
Jachta měla být na moři v oblasti poblíž výbuchu, včetně zastávky v přístavu poblíž místa výbuchu, ve dnech kolem sabotáže proti podvodnímu potrubí.
Londýnské Times   hlásí, že na stole na palubě „Andromedy“ byly nalezeny stopy vojenské a podvodní výbušniny a že:
Německá policie se údajně soustředí na Andromedu, jachtu najatou záhadnou polskou společností ze severoněmeckého přístavu Rostock v týdnech před útokem. Německé úřady si myslí, že útok mohl být proveden pouze s pomocí státní bezpečnostní služby a odhalily důkazy, které mohou ukazovat na ukrajinské zapojení.
Švédský  Expressen   tvrdí, že Německo přesunulo svou pozornost na najatou jachtu po upozornění od jiné, nejmenované západní zpravodajské služby. Zprávy také výslovně vyjadřují možnost, že stopy výbušnin na pronajaté jachtě tam mohly být ponechány záměrně, s cílem oklamat vyšetřovatele.
Tato verze je samozřejmě dost „na vodě“, protože podle informací by museli podobnou práci provést dobře trénovaní hloubkoví potápěči. Místo výbuchu je cca 90m hluboko, což by podle všeho znamenalo, že mohli po vynoření (které by muselo trvat poměrně dlouho) potřebovat i dekompresní komoru.
Tu jistě na malé jachtě neměli. A to nehovořím o přípravě, získání vhodných výbušnin, jejich správném nadávkování apod. Týmy, které by byly dobře vycvičené na podobnou práci, má zcela jistě jen velmi málo států – a podle informací jsou USA jedním z nich.
Ostatně, pravidelný návštěvník Bilderbergu, polský europoslanec Radek Sikorski, záhy po výbuchu moc dobře věděl, komu poděkovat…

 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Německo se při vyšetřování útoku na Nord Stream opět zaměřuje na ukrajinskou stopu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden