Bankrot USA je možný již tento pátek, mají posledních 60 miliard dolarů
RSS

Bankrot USA je možný již tento pátek, mají posledních 60 miliard dolarů


Strop dluhu Novinky: Globální finanční trh zobrazil smíšené signály v době, kdy se blíží termín vypršení dluhového stropu USA. (Foto: Twitter)









Indexy na Wall Street v úterý údajně klesly, zatímco trh s kryptoměnami tiskl zelené indexy. Vzhledem k tomu, že se očekává, že tento trend bude pokračovat i nadále, odborníci naznačují, že platební neschopnost USA je možná již tento pátek.




U.S default is possible this Friday. Treasury has $60 billion left. If spending continues at current elevated pace, the balance will be NEGATIVE $18 billion by Friday. pic.twitter.com/QE7TVyvyDt — Genevieve Roch-Decter, CFA (@GRDecter) May 23, 2023

Expert popisuje, jak přežít případný kolaps bankovního systému v roce 2023

Genevieve Roch-Decterová, generální ředitelka společnosti Grit Capital, zdůraznila, že ministerstvu financí zbylo pouze 60 miliard dolarů.



Uvedla, že pokud budou výdaje pokračovat stejným tempem, pak by se zůstatek mohl do konce tohoto týdne dostat do záporných 18 miliard dolarů.



Zmínila, že pokud se výdaje přímo sníží zpět na stejnou úroveň jako v roce 2022, zůstatek hotovosti v držení státní pokladny se ještě sníží a bude činit přibližně 13 miliard dolarů.




Biden: Chci ukončit šest milionů let trvající deficitní výdaje

Spekulovala, že pokud bude trend mimořádných výdajů pokračovat i v průběhu tohoto týdne, pak se saldo do pátku dostane do záporných 18 miliard dolarů.



To znamená, že americké ministerstvo financí nebude schopno platit vznikající účty, pokud vláda nezvýší dluhový strop.







Vedení Bílého domu a republikáni v Kongresu budou s blížícím se termínem jednat o zvýšení dluhového stropu ve výši 31,4 bilionu dolarů.




Buffett varuje: „Neuvěřitelné období“ americké ekonomiky se chýlí ke konci

Podle zpráv republikán z americké Sněmovny reprezentantů uvedl, že vyjednávací rozhovory ukázaly malý pokrok. Zdá se však, že obě strany jsou v zájmu nalezení řešení deficitu poměrně rozděleny.



Americký prezident Joe Biden a vrcholný republikán Kevin McCarthy se v pondělí sešli, aby posunuli jednání o dluhovém stropu kupředu. Ministerstvo financí již vydalo varování vládě před vyčerpáním hotovosti k 1. červnu.



Na pozadí vznikající krize krypto trh tiskl zelené indexy. Kumulativní tržní kapitalizace se za posledních 24 zvýšila o 1,42 % a činí 1,14 bilionu dolarů.



Zdroj: coingape.com




Bankovní krize v USA: Podle studie by mohlo zkolabovat téměř 190 bank

Článek Bankrot USA je možný již tento pátek, mají posledních 60 miliard dolarů se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden