Francie: Redukce stád dobytka ve jménu klimatické agendy EU
RSS

Francie: Redukce stád dobytka ve jménu klimatické agendy EU


Bylo celkem jasné, že holandští zemědělci nebudou jedinými, na které si vláda ve jménu klimatické agendy došlápne. I v dalších zemích se objevují tlaky na redukci chovů, jen všude to dělají poněkud jinak.
Zatímco u nás se upravuje dotační systém tak, aby byli chovatelé nuceni ukončit podnikání z důvodů ekonomických, jinde nastupují zákony, které jednoduše farmáře donutí ukončit podnikání nebo zredukovat stáda – mnohdy až tak, že nebudou mít šanci ekonomicky přežít.
Každopádně vše směřuje k postupnému ukončení chovů masných zvířat (EU počítá, že by k tomu mělo dojít do roku 2035) a Evropané se budou učit přecházet na jiné zdroje bílkovin  – na hmyz nebo maso laboratorní, přičemž obojí je v poslední době silně propagováno.
Tato politika je samozřejmě základem prolhané klimatické agendy, která má ve skutečnosti za cíl výrazné zhoršení životní úrovně většiny lidí a deindustrializaci.
Tato ničivá politika, která je v Evropě centrálně řízena z EU, nyní tedy velmi silně dopadá jak na průmysl, tak na zemědělství. Záminkou destrukce obou odvětví je „boj proti uhlíku a dusíku.“
Ve Francii se na základě této agendy nyní chystají – podobně jako v Holandsku – výrazně zredukovat chovy dobytka.
„Šílím vztekem, rolníci dělají co mohou, aby nakrmili Francouze, a dnes jsme se stali terčem k likvidaci,“ říká Cédric Viallemonteil , chovatel stovky krav plemene Aubrac.
Tři dny po zveřejnění zprávy  Účetního dvora , která uvádí „nepříznivou bilanci chovu skotu pro klima“ ve Francii, rozhořčení a hněv zemědělského  světa neslábnou.
Zejména proto, že autoři tohoto 80stránkového dokumentu doporučují významné snížení počtu hospodářských zvířat, aby byly splněny mezinárodní závazky Francie ke  snížení emisí metanu .
„Tyto závěry jsou velmi nespravedlivé,“ říká Patrick Bénézit, farmář v Cantalu a prezident Národní federace skotu.
„Travní porosty ukládají uhlík – až 1 milion tun ročně. Už jsme vynaložili úsilí a můžeme udělat další, ale musíme přestat stigmatizovat sami sebe. Požádali jsme o setkání s dotčenými ministry, abychom získali vysvětlení.“
Tolik o rozhořčení francouzských zemědělců, kteří jsou jen další na řadě.
Jisté je, že jejich vláda nepřipustí kompromis stejně jako tomu bylo v případě nizozemských farmářů, kdy likvidačním plánům jejich vlády nezabránily  masové protesty ani fakt, že vládní strany totálně propadly v regionálních volbách, zatímco strana, která vedla protesty, drtivě vyhrála.
Postupně bude pokračovat likvidace tohoto sektoru po celé Evropě přesně tak, jak to požaduje ničivá politika EU…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 4 ]







Článek Francie: Redukce stád dobytka ve jménu klimatické agendy EU se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden